-

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va fi gazda unui eveniment cultural inedit privind viata cotidiana din evul mediu transilvanean, în data de 29 septembrie 2017, cu începere de la ora 15.00.  Evul Mediu va prinde viata în curtea Palatului Apor, evenimentul fiind organizat în cadrul proiectului cultural „Gastronomia istorică între Știință și reenactment. Despre obiceiurile culinare în Transilvania medievală”, finantat de Administratia Fondului Cultural National în sesiunea de proiecte din acest an.

Muzeul Municipal „Ioan Raica” din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” este institutia câstigatoare a proiectului, având ca parteneri Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si Institutul de Cercetari Socio-Umane al Academiei din Sibiu.
Valoarea totala de finantare a proiectului este 57.500 lei, din care 50.000 finantare de la AFCN, restul fiind contributia institutiei beneficiare a proiectului. Obiceiurile culinare din Transilvania medievala vor fi promovate printr-o expozitie cu doua componente complementare (arheologica si gastronomica). Vizitatorii vor avea ocazia sa patrunda în atmosfera medievala, sa observe si sa guste la propriu din bucatele pregatite dupa retete specifice epocii. Cavalerii de Mulbach vor asigura partea de reenactment la acest eveniment.
Cei care vor sa guste atmosfera epocii medievale sunt asteptati în curtea Palatului Apor, unde va fi organizat evenimentul cultural dedicat publicului spectator.