-

Autorităţile au programat o investiţie de 2 milioane de lei pentru o pasarelă care duce la Cascada Bigăr, chiar dacă aceasta s-a prăbuşit.

Jumătate din sumă este asigurată de Compania Naţională de Investiţii, care trebuie să finalizeze licitaţia pentru desemnarea dirigintelui de şantier, iar în toamnă pot începe lucrările, spune edilul localităţii Bozovici, Adrian Stoicu. El a precizat că primăria caută soluţii pentru asigurarea cofinanţării de 1 milion de lei: „Cascada nu a furat-o nimeni de acolo, nu a luat-o. Acum, că a fost un accident, cu desprinderea unei bucăţi... Ea rămâne în continuare acolo. Turiştii au ce să vadă. Pasarela rămâne în continuare. Se pot face anumite lucrări în parcare, că e spaţiu, dar strict la pasarelă e cam incomod să lucrăm acum, având în vedere că e şi zona destul de îngustă, obturezi un pic zona de acces către cascadă, dar înspre toamnă, în septembrie-octombrie, poate începe.”
Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, s-a prăbuşit recent din cauze naturale, spun reprezentanţii Romsilva. Ei au explicat că travertinul şi muşchii, care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni, iar cascada a cedat sub propria greutate.

RADOR
Foto: Pixabay