-

Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” din Năvodari, Județul Constanța a declart  ziua de mâine, 14 mai 2018, ZI VERDE.

Se anunţă o amplă activitate de ecologizare în care vor fi antrenați mai bine de 1000 de voluntari, cu toţii elevi şi profesori ai şcolii.

Mâine, încă de dimineaţă aceștia se vor împărţi în grupe de câte o sută de persoane arondate pe diferite zone ale oraşului Năvodari şi vor ecologiza fiecare colţ verde.

„Am simţit nevoia să organizăm această acţiune, la care îi invităm pe toţi năvodărenii să ni se alăture, în urma mini-vacanţei de 1 Mai. Am monitorizat zonele verzi după această sărbătoare şi am constatat că în urma petrecăreţilor au rămas mormane de gunoaie şi resturi menajere. În această activitate vor fi implicaţi de la cei mai mici elevi ai noştri, cei de la clasele pregătitoare, până la cei de clasa a VIII-a. Vom ecologiza iar apoi vom împărţi selectiv deşeurile: cele recilabile vor fi repartizate pe categorii (hârtie, pet-uri, doze de aluminiu) şi predate centrelor de colectare iar gunoiul menajer va fi colectat de societatea de salubrizare locală care îl va transporta la groapa de gunoi de la Ovidiu”, au precizat organizatorii.

Activitatea face parte din programul mondial ECO-ŞCOALA coordonat la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) şi la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).

Sursă: Comunicat - Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari

Foto: smithfield.ro