-

792.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 27 octombrie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Transportul este
asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale
terestră.
Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi
distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a
vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "žCantacuzino"ť este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.
Până în prezent, 2.098.900 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 1.237.488 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

RADOR
Foto: Pixabay