-

În ţara noastră se nasc prematur 20.000 de copii, anual, iar sute mor din cauza infrastructurii nepregătite să ofere susţinerea necesară pentru dezvoltarea optimă după naștere.

În judeţul Botoşani au ajuns primele cinci incubatoare din cele 20 achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru maternitatea care deserveşte întregul judeţ. Aceste aparate vor fi completate cu altele donate de Organizaţia Salvaţi Copiii, dar şi cu o serie de echipamente vitale pe care Consiliul Judeţean le va cumpăra anul viitor.
Şansă suplimentară la viaţă pentru 100 de copii care vin pe lume înainte de termen. Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani a primit de la Ministerul Sănătăţii primele cinci incubatoare deschise, performante, vitale pentru bebeluşii care se nasc prematur şi cei care au nevoie de îngrijire în primele zile de viaţă. Acestea deservesc deja Secţia de terapie intensivă neonatală unde ajung în medie 10% dintre nou născuţi. Alte 15 incubatoare, 5 deschise şi 10 închise, vor sosi cât de curând, procedurile de achiziţii derulate prin Ministerul Sănătăţii fiind aproape de final. Valoarea investiţiei se ridică la 1,6 milioane de lei, iar Consiliul Judeţean contribuie cu 520.000 de lei.

RADOR
Foto: Pixabay