-

Peste 200 de gospodării sunt inundate în localitatea teleormăneană Orbeasca, iar pe DJ 504 şi alte drumuri comunale se circulă greu.

''Situaţia actualizată şi raportată de CLSU (Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, n.r.) Orbeasca se prezintă astfel, la nivelul celor trei sate aparţinătoare: 16 locuinţe afectate; 203 gospodării inundate; 2 poduri şi 9 podeţe; 3,5 km de DC; 245 fântâni; 200 m DJ 504'', a anunţat ISU Teleorman.

Autorităţile subliniază că pe DJ 504 circulaţia nu a fost închisă, însă se circulă cu dificultate.

Conform ISU Teleorman, au fost utilizaţi peste 1.000 de saci cu nisip pentru realizarea de îndiguiri astfel încât apa să nu ajungă în locuinţe.

''În zonă au acţionat 21 de pompieri din cadrul Detaşamentului Alexandria, cu un camion, un microbuz şi 1 Duster, iar SVSU (Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, n.r.) Orbeasca cu 20 de cetăţeni, cu 2 buldoexcavatoare, 1 încărcător şi 1 camion pentru transport nisip.

Având in vedere ca precipitaţiile s-au oprit şi apele au început să se retragă, nu mai sunt înregistrate probleme deosebite la nivelul localităţii'', mai precizează ISU Teleorman.