-

Noi reguli pentru acordarea concediilor medicale. Medicii de familie vor putea acorda cel mult 4 zile de concediu şi o prelungire de 3 zile după reevaluarea medicală - prevede noul mecanism de acordare a concediilor medicale, care a intrat în vigoare de la 1 august.

În document se stipulează şi că în Ambulatoriu medicul specialist poate acorda - în prima etapă - 15 zile de concediu medical, prelungit, tot după reevaluare, până la o lună.

Consultaţiile se pot acorda însă şi la domiciliu sau la distanţă. Planul de evoluţie a bolii nu trebuie întocmit în cazul unor boli precum cele cardiovasculare, SIDA, neoplazii şi tuberculoza, nici pentru urgenţe, internări sau bolile contagioase.

Concediile medicale de maternitate, risc maternal sau pentru îngrijirea copilului bolnav se acordă într-o singură etapă. Tot de mâine, cei care merg în interes personal în zone cu risc epidemiologic ridicat vor beneficia de doar 5 zile de concediu plătit, dacă intră carantină, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto - pixabay