-

RRI.RO Drezina preia comanda!

De la pasiunea din copilărie de a se juca cu trenuleţe, un întreprinzător a creat o cafenea unde mesele au nume de gări, iar comanda o ia drezina. Vă dezvăluim povestea transformării jocului însoţiţi de Mihai Crăciun, patronul localului. Dat fiind ineditul locului, ne-am întrebat care a fost originea acestei idei:


Mihai Crăciun: „Totul a pornit de la pasiunea mea din copilărie, pentru trenuleţe electrice, cu care după 2000 am construit un business de distribuţie de trenuleţe electrice de colecţie în România. Dar a venit criza din 2009 şi bineînţeles că piaţa s-a prăbuşit, aşa că, pentru că aveam multe competenţe pe domeniul acesta de realizat machete, inclusiv aveam un sistem propriu de control al machetelor, cu electronică şi software create în timp, ne-am pus problema ce putem face. Şi aşa ne-a venit ideea localului. Am făcut acum câţiva ani un prim experiment, am amenajat un local mic în care servirea era făcută exclusiv de către trenuleţe: de la preluarea comenzii, la livrarea produselor.”

L-am invitat pe Mihai Crăciun să ne descrie experienţa clientului odată ajuns în local: “Fiecare client se aşează la masă, iar la masă sunt casete cu butoane. Fiecare masă este denumită după o gară reală, de pe Valea Prahovei şi staţiunile de la Marea Neagră, tocmai pentru a crea atmosfera de relaxare, de călătorie, o atmosferă mult mai plăcută.

 

Citește mai mult pe RADIO ROMÂNIA INTERNATIONAL