-

Leacuri rapide cu oțet de mere

Folosit cu precădere în bucătărie, oțetul de mere este un leac din bătrâni, eficient în multe afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale.

Scade febra ușoară

Dacă ești răcită, încearcă frecţiile cu oţet de mere. Aplică pe piept, frunte și tălpi, cel puțin 10 minute, comprese cu oţet de mere diluat în puțină apă. Astfel, vei stimula circulaţia sângelui şi vei normaliza temperatura crescută a corpului.

Combate tusea

Pentru a potoli tusea, amestecă într-un pahar cu apă călduţă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere. Bea o lingură din acest preparat o dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

Alungă migrenele

Te doare capul? Aplică pe tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere. De asemenea, poți inspira vapori de oțet, aproximativ 10 minute. Toarnă într-un vas cantități egale de oțet de mere și apă, apoi pune-le pe foc. După ce apa a fiert, acoperă capul cu un prosop mare și stai aplecată deasupra vasului, ca să inhalezi aburii.

Descoperă leacuri cu otet de mere pe clickpentrufemei.ro

Articole înrudite