AGROROMÂNIA. Vreți să înființați o plantație de cătină? Iată ce trebuie să știți
În ultima vreme, cătina devine o afacere din ce în ce mai profitabilă pentru tot mai mulți fermieri. Conform Legii Pomiculturii, înființarea unei plantații de cătină mai mare de 0,2 ha se face în baza unei autorizatții de plantare, eliberată la cerere de direcțiile pentru dezvoltare rurală județene, respectiv a Municipiului București.
26 Iulie 2017, 14:07
Pentru suprafete mai mari de 0,5 ha autorizatia se va elibera in baza unui proiect de infiintare a plantatiei, elaborat de o persoana autorizata si avizat de institutul de cercetare-dezvoltare pentru pomicultura, prin statiunea acestuia din zona.
Autorizatia de plantare este si un document obligatoriu necesar in actiunea de schimbare a categoriei de folosinta a terenului în cadastru si cartea funciara.
Sunt exceptate de la obtinerea autorizatiei de plantare colectiile de pomi si arbusti fructiferi, culturile pomicole de concurs si parcelele experimentale.
Cererea pentru obtinerea autorizatiei de plantare se depune la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti, cu cel putin o luna inainte de data începerii înfiintarii plantatiei.
Cererea va contine............
Citește mai mult despre Documentele necesare pentru înființarea unei culturi de cătină și alte sfaturi practice
Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice
Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu