CLICKPENTRUFEMEI.RO - Alimentele crude sunt mai sănătoase decât cele preparate termic?
Mulți se întreabă dacă nu cumva mâncarea preparată termic își pierde foarte mult din valorile nutriționale, din vitaminele și mineralele esențiale pentru corp. Află cum să faci alegeri sănătoase!
19 Mai 2017, 16:30
Pro și contra
Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că cei care consumă hrana preparată termic- hrană vie, au un nivel mai crescut de betacaroten și un nivel normal de vitamina A, însă în același timp, au carențe de licopen, un puternic antioxidant.
Licopenul reduce riscul de cancer
Se găsește în fructe și în legume precum roșiile, pepenele verde şi grapefruit-ul roşu, papaya. Studiile au arătat ca acesta este un antioxidant mai puternic decât vitamina C. S-a demonstrat că roșiile gătite au mai multe valori nutritive și implicit mai mult licopen decât cele consumate crude. Morcovii, spanacul, varza, sparanghelul sunt mult mai hrănitoare când sunt fierte sau gătite la aburi.
Află ce se intamplă cu alimentele în timpul preparării pe clickpentrufemei.ro.