CLICKPENTRUFEMEI.RO - Plante și fructe care scad glicemia
Când îți faci analizele de rutină, s-ar putea să observi că ai concentrația zahărului din sânge peste valorile normale. Poţi merge la medic, dar nu strică, însă, să introduci în dietă anumite alimente și ceaiuri care scad, în mod natural, glicemia.
27 Martie 2017, 14:06
Afine și frunze de afin
Printre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie se numără frunzele de afin. Dacă sunt recoltate înainte ca fructele să se coacă, atunci sunt şi mai bune deoarece, conţin neomirtilină, o substanţă care reduce glicemia. După ce ai uscat frunzele şi le-ai mărunţit, poţi să prepari o infuzie din 2 linguri de plantă uscată la o cană de apă fiartă. Bea două căni de ceai pe zi, timp de o lună. Poţi mânca şi fructele de afin, deoarece au un conţinut scăzut de fructoză şi sunt bogate în antioxidanţi care împiedică îmbătrânirea celulelor. Dacă îţi plac foarte mult fructele de pădure, poţi mânca şi mure, care au un conţinut scăzut de zahăr.
Frunze de mesteacăn
Frunzele de mesteacăn pot fi o soluţie pentru a scădea glicemia. Ele pot fi folosite sub formă de ceai sau decoct, ca atare sau în amestec cu alte plante. Combină 3 linguri de frunze mesteacăn cu o cantitate egală de frunze de coacăz negru. Din acest amestec, ia o linguriţă pe care o lași la infuzat în 200 ml de apă fiartă. Bea 2-3 căni pe zi.