GASTROART.RO Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)
Descoperită într-un caiet de rețete interbelic, din zona de sud a Ardealului, această rețetă de ruladă cu cremă o să vă încânte întâi de toate pentru că vă readuce gusturile primare al copilăriei la bunici. Vă amintiți diminețile de duminică, în care, lângă cana de lapte, fierbinte, bunica vă punea pe farfurioară unul dintre deserturile ei delicate, pregătite cu toată dragostea pentru nepoți?
28 Martie 2017, 13:34
Ei bine, rețeta de-acum rostul acesta îl are, de a fi o madlenă proustiană (în variantă de Ardeal sudic) pentru copilul care lâncezește în fiecare din nou. Dar să trecem iute la rețetă:
Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)
Se freacă bine într-un castron 4 gălbenușe cu 75 gr. de zahăr până se albesc ouăle. Se adaugă 75 gr. făină și 3 albușuri făcute spumă și la urmă o lingură de unt topit. Se așterne într-o tavă o foaie de hârtie albă, se toarnă compoziția, așa ca să fie cam un deget de groasă și egal întinsă. Se coace vreo 10 minute la cuptor la foc bun. Se întoarce cu tot cu tava pe masa de aluat, lăsând-o așa până se răcește ca să nu se usuce. Când s-a răcorit, se umple cu cremă de unt, se face sul și se taie felii.
Crema de unt: se pune să fiarbă într-o cratiță vreo 3-4 minute un dcl de apă cu 120 gr, zahăr și un baton de vanilie sau coajă de lămâie. Se acoperă și se lasă astfel să stea un sfert de oră. Se freacă într-un castron 6 gălbenușuri,.............
Citește rețeta mai departe pe GASTROART.RO