JURNALUL.RO - Cele mai comune alimente și ingrediente care provoacă diaree. Cu siguranță le consumi frecvent!
Nu este plăcut să vorbești și este chiar mai puțin plăcut să te confrunți cu aceasta problemă, dar toată lumea are ocazional cu scaune apoase (un simptom al stomacului deranjat). Dintre toate bolile raportate, diareea este a doua dintre cele mai frecvente. Adulții au diaree de patru ori pe an. Copiii au de obicei șapte până la 15 cazuri de diaree până la vârsta de cinci ani. Lucrurile de zi cu zi, cum ar fi alimente, medicamente sau stres, pot provoca diaree. Cu toate acestea, uneori, diareea poate semnala o afecțiune medicală.
17 August 2017, 10:54
Cele mai multe crize de diaree sunt cauzate de un virus sau de bacterii, dar anumite alimente vă pot trimite, de asemenea, urgent, la baie.
Alimentele care cauzează diaree tind să conțină cantități mari de ingrediente artificiale, uleiuri, condimente sau stimulente.
Unii oameni pot mânca varză, broccoli și alte legume fără efecte secundare, cum ar fi gazele excesive și diareea - și unii nu pot, în special cei care suferă de colită ulcerativă sau boală Crohn.
Produsele lactate, cum ar fi laptele și brânza, cauzează diaree pentru unii oameni, în timp ce alții reacționează prost la grâu și alimente bogate în fibre.
O mică investigație vă poate ajuta să determinați cauza diareii dumneavoastră și să identificați orice intoleranță alimentară pe care o aveți.
Iată câteva alimente de top care de obicei duc la diaree. (PM)
Cele mai comune alimente și ingrediente care provoacă diaree. Cu siguranță le consumi frecvent!
Multe persoane se confruntă cu probleme legate de diaree. Aceasta apare ca urmare a unor infecții intestinale, ca reacție adversă la anumite medicamente sau ca simptom secundar al unei boli digestive. Adesea, însă, diareea poate apărea din cauza unui aliment ingerat.
Nu discutăm aici despre alimentele stricate care pot cauza probleme digestive ci despre acele alimente care, chiar Și în condiții normale, pot provoca la anumite persoane simptome diareice. Iată Șase dintre acestea.
Zahărul
Și înlocuitorii lui. Alimentele foarte dulci, bogate în zahăr, pot provoca diaree. Asta se întâmplă pentru că atunci când oamenii mănâncă alimente dulci, intestinele sunt ”inundate” cu apă, iar acest lucru duce la apariția scaunelor foarte apoase. Fructoza, mai ales, este răspunzătoare de apariția acestor simptome.
Fructoza este de fapt zahărul care se găseȘte în fructe, sau în alimente pe bază de fructe, iar printre cele mai bogate în fructoză ne numără strugurii, sucul de mere, siropul de agave. Și, cum organismul nu poate digera decât o anumită cantitate de fructoză la un moment dat, dacă exagerăm cu aceste alimente am putea face diaree.
Pe de altă parte, zaharurile din alcool, cum sunt sorbitolul, manitolul, xylitolul sau erythritolul sunt folosite adesea în alimente considerate ”sugar-free” adică fără zahăr. TotuȘi, nici aceste zaharuri nu sunt bine absorbite de organism Și pot provoca diaree la anumite persoane.
Cel mai adesea acest tip de zaharuri se găseȘte în guma de mestecat, bomboane sau batoane proteice.
Afla mai multe despre alimentele care provoaca diaree pe JURNALUL.RO