JURNALUL.RO. Tratamente naturiste. Cum să reduci rapid durerile de stomac
Atunci când mănânci o masă copioasă, există un interval de aproximativ 20 de minute între momentul în care stomacul este plin și cel în care creierul realizează acest lucru și induce senzația de sațietate.
18 Aprilie 2017, 13:48
De aceea, este foarte ușor să mâncăm prea mult și să ne confruntăm cu dureri de stomac după masa de Paște. Iată câteva remedii pentru crampele abdominale care apar după mese copioase.
1. Ceaiul
Chiar dacă simți că nu mai poți să înghiți nimic, poți încerca să sorbi cu înghițituri mici un ceai. Mulți nutriționiști recomandă ceaiul de rădăcină de cicoare, care nu conține cofeină și ajută la “mișcarea” intestinelor și la reglarea tranzitului intestinal. Ceaiul de mușețel are, de asemenea, un efect terapeutic și calmează durerile de stomac.
2. Menta
Este o plantă extrem de cunoscută pentru efectele ei care elimină greața, gazele și indigestia. Poți bea un ceai de mentă sau poți, pur și simplu, să mesteci câteva frunze de mentă sau o gumă mentolată.
Totuși este bine să eviți această plantă dacă suferi de reflux gastric, pentru că menta relaxează orificiul dintre stomac și esofag, permițând acidului din stomac să urce și să provoace arsuri.
3. Fibre
Dacă mai poți mânca ceva, atunci ar fi bine să mănânci alimente bogate în fibre, cum sunt legumele, cerealele, nucile sau cartofii. Fibrele ajută la reglarea tranzitului și ar fi bine să le consumi încă cel puțin două- trei zile după ce senzația de preaplin a trecut.