KFETELE.RO Cozonacul de post fără frământare. Vezi o rețetă simplă și gustoasă!
Putem prepara un cozonac gustos si de pufos fara niciun ou, fara lapte si unt, dar si fara sa mai pierdem timpul cu framantarea lui. Iata o reteta simpla si savuroasa de cozonac de post fara framantare.
24 Februarie 2015, 07:26
Ingrediente: 500 gr faina alba tip 000, 40 gr drojdie proaspata, 250 ml suc de portocale, 100 gr zahar, 80 ml ulei, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau portocale, 1 lingurita rasa de sare. Umplutura la alegere sau in amestec: rahat si/sau ciocolata neagra de post (sau 3 linguri cacao)200 gr nuca macinata.
Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zaharul si se pun intr-un vas la incalzit. Apoi, in acest amestec caldut (nu fierbinte!) se adauga drojdia si se lasa la dospit intr-un „crater“ facut in faina cernuta inainte intr-un lighean/bol. Cand drojdia incepe sa „fiarba“, se adauga si zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie/portocale, sarea si se amesteca bine cu toata faina (doar se amesteca, nu se si framanta).
Citește continuarea rețetei pe KFETELE.RO