SFATULPARINTILOR.RO. Alimente pe care ar trebui să le mănânci în loc să iei multivitamine sintetice
Ai auzit, probabil, de cele 13 vitamine (A, C, D, E, K și 8 vitamine din complexul B) și minerale esențiale (cum ar fi calciu și potasiu). Fiecare dintre aceste vitamine și minerale au o doză zilnică recomandată. O doză prea mare sau prea mică poate cauza probleme.
21 Martie 2017, 11:38
În timp ce aproape fiecare aliment natural vă poate oferi anumite vitamine și minerale, există alimente speciale care oferă un aport mai mare. De exemplu, merele au multivitamine - acestea au puțin din aproape fiecare vitamină și mineral esențială.
Mai degrabă decât să vă administrați multivitamine aflater sub forma unor pastile, adugati aceste alimente în mod regulat la orice dietă pentru a va asigură că cerințele nutriționale sunt îndeplinite în mod natural.
Vitaminele și mineralele din surse alimentare sunt, de obicei, mai ușor de asimilat de către organism decât vitaminele sintetice. (PM)
Vitaminele si mineralele sunt substante pe care organismul le foloseste pentru a functiona la capacitate optima. Sunt 13 vitamine esentiale (A, C, D, E, K si complexul vitaminic B – 8 vitamine). La acestea se adauga minerale esentiale, precum calciul si potasiul.
Vestea buna este ca dieta te ajuta sa acumulezi aceste substante. Vestea proasta este ca “suplimentarea” nu te ajuta. Este ca si cand ai incerca sa pui carburant intr-un rezervor plin. O deficienta de vitamina A va putea conduce la tulburari de vedere, insa un surplus de vitamina A in organism nu te va face sa vezi noaptea.
Organismul uman absoarbe doar cat are nevoie, surplusul de vitamine fiind eliminat prin urina (daca vitaminele sunt solubile in apa) sau stocat in tesuturile corpului (daca vitaminele sunt solubile in grasimi).
Mama natura ne ofera exact alimentele de care avem nevoie pentru ca organismul nostru sa functioneze la capacitate optima.