SFATULPARINTILOR.RO Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci două linguri de ulei de cocos în fiecare zi
Uleiul de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi clasificate ca fiind "super-alimentate". Beneficiile sale includ scăderea în greutate, îmbunătățirea funcției creierului, sănătatea pielii și multe altele. Până în prezent, există nenumărate studii care demonstrează că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.
06 Septembrie 2017, 12:49
Cercetările au descoperit secretele acestui super-aliment uimitor și anume grăsimile sănătoase numite acizi grași cu lanț mediu. Aceste grăsimi unice includ:
- acid caprilic
- acid lauric
- acid capric
Aproximativ 62% din uleiurile din nucă de cocos sunt alcătuite din acești trei acizi grași sănătoși, iar 91% din grăsimile din uleiul de nucă de cocos sunt grăsimi saturate sănătoase.
Majoritatea grăsimilor pe care le consumăm necesită mai mult timp pentru digerare, dar acizii grași cu lanț mediu găsiti în uleiul de nucă de cocos oferă sursa perfectă de energie. (PM)
Uleiul de cocos poate fi folosit in diverse moduri, de la substanta hranitoare pentru piele si par pana la ingredient in bucatarie.
Insa Dr. Mary Newport a dezvoltat o teorie in jurul digestiei uleiului de cocos si efectele sale asupra creierului. Ea il considera un combustibil pentru creier. Mai exact, Newport crede ca un consum de ulei de cocos poate di benefic in cazul persoanelor care sufera de Alzheimer.
Sotul doctoritei Mary Newport, Steve, a inceput sa se confrunte cu probleme cognitive, care au fost legate de dementa progresiva dupa ce a depasit 50 de ani.
In urma unui RMN, Steve a fost diagnosticat cu Alzheimer.
Dr. Newport vorbeste de modul in care sotul sau a fost afectat de boala: „Multe zile in sir, parea ca se afla intr-o ceata mentala: nu putea gasi nici o lingura si nici nu-si putea aminti cum poate scoate apa din frigider.
Intr-o zi l-am intrebat daca a sunat o anume persona, iar el mi-a raspuns ca . Doua zile mai tarziu si-a amintit mesajul si mi l-a spus”.
In mod ciudat, Steve a retinut informatia desi memoria pe termen scurt era zero. Mary avea impresia ca dieta a jucat un rol importnat in aceasta intamplare.
Femeia a descoperit ca trigliceridele cu lant mediu era considerate potential tratament pentru persoanele suferinde de Parkison, boala lui Huntington, scleroze multiple si diabet.