YVE.RO. Ai probleme cu glanda tiroidă? Află care sunt cele mai bune tratamente naturiste
Tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, situată la baza gâtului, chiar sub mărul lui Adam. Face parte dintr-o rețea complexă de glande numită sistemul endocrin. Sistemul endocrin este responsabil pentru coordonarea multor activitati ale organismului. Glanda tiroidă produce hormoni care reglează metabolismul organismului (procesul de creare și utilizare a energiei).
25 Mai 2017, 08:02
Hormonii tiroidieni afectează de asemenea dezvoltarea creierului, respirația, inima și funcțiile sistemului nervos, temperatura corpului, puterea musculară, uscăciunea pielii, ciclurile menstruale, greutatea și nivelul colesterolului.
Prea mult hormon tiroidian are ca rezultat o afecțiune cunoscută sub numele de hipertiroidism. Producția insuficientă de hormoni duce la hipotiroidism.
Patru tulburări tiroidiene uzuale includ boala Hashimoto, boala Graves, gușa și nodulii tiroidieni.
Prin hormonii pe care îi produce, glanda tiroidă influențează aproape toate procesele metabolice din corpul nostru.
Cele mai frecvente probleme ale tiroidei implică producerea anormală de hormoni tiroidieni.
Deși efectele pot fi neplăcute sau inconfortabile, cele mai multe probleme tiroidiene pot fi gestionate bine dacă sunt corect diagnosticate și tratate.
Este ușor să vă testați glanda tiroidă. Sunt necesare teste de sânge (teste de funcționare a tiroidei). Un alt test util este scanarea tiroidiană, care detectează nodulii tiroidieni și posibilele cancere. (PM)
Ai probleme cu glanda tiroidă? Află care sunt cele mai bune tratamente naturiste
În cazul formelor uşoare de hipertiroidie şi hipotiroidie, remediile fitoterapeutice sau homeopatice îşi pot dovedi eficacitatea, dar folosite în pauzele dintre tratamentele alopate, căci majoritatea au fie acţiune directă, de corectare a disfuncţiilor, fie indirectă, de înlăturare a tulburărilor neurovegetative care însoţesc boala.
PENTRU UZ INTERN
Tinctură de păducel. Este utilă în tratamentul simptomatic al tulburărilor cardiovasculare asociate hiperfuncţiei glandei tiroide. Se iau câte 10-20 de picături, de trei ori pe zi, înainte de mese, preventiv sau curativ. Acelaşi efect se poate obţine şi prin amestecarea, în părţi egale, a tincturilor de păducel şi de valeriană.
Tinctură de valeriană. Corectează tulburările neurovegetative care însoţesc hipertiroidia. Se iau zilnic 30 de picături, în trei prize echidistante ca durată.
Mătrăgună. Se recomandă remediul homeopatic, Atropa belladona, extras din această vegetală, pentru persoanele care, pe fondul unei disfuncţii tiroidiene, se plâng de nervozitate, tremurături ale extremităţilor, dilatare a pupilelor, congestia feţei, palpitaţii, senzaţie de pulsaţii.