YVE.RO Brânza, secretul inimii sănătoase. Iată ce au descoperit oamenii de știință!
Alimentele grase, cum ar fi brânza, untul și smântâna, sunt adesea considerate vinovate de producerea bolilor de inimă, dar potrivit unor noi studii, o dietă bogată în grăsimi saturate ar putea aduce beneficii semnificative pentru sănătate. Brânza este o sursă fantastică a unora dintre cele mai importante substanțe nutritive de care are nevoie organismul dumneavoastră. În forma sa cea mai de bază, brânza este făcută prin coagularea laptelui, același proces care produce iaurt, în care laptele coagulează și materiile din interiorul acestuia pot fi separate.
07 Septembrie 2017, 13:53
Părțile solide (grăsimi și proteine) sunt separate de lichide (proteine din zer și apă) și ceea ce se întâmplă după aceea determină ce tip de brânză este produs.
Deoarece brânza este un produs lactat, conține multe substanțe nutritive pe care le găsiți în lapte sau iaurt, dar de multe ori în cantități diferite, în funcție de varietatea de brânză pe care ați ales-o.
Una dintre cele mai mari descoperiri din produsele lactate este conținutul lor de calciu.
De asemenea, brânza, la fel ca toate celelalte produse lactate, conține proteine, dar și o cantitate de vitamina B12, zinc, seleniu, vitamina A, vitamina K2, fosfor, sodiu și riboflavină.
Brânza conține, de asemenea, probiotice, bacterii "bune" care pot ajuta la reglarea florei intestinale. Menținerea unui mediu intestinal sănătos este esențială pentru buna sănătate și poate furniza multe beneficii, de la digestiv la creier până la sănătatea inimii. (PM)
Brânza, secretul inimii sănătoase. Iată ce au descoperit oamenii de știință!
În urma unui experiment care s-a realizat pe parcursul a 12 săptămâni, realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, s-a ajuns la concluzia că oamenii care consumă cel puțin o dată pe zi brânză au o inimă mult mai sănătoasă decât ceilalți.
La acest studiu au participat 139 de adulți, dintre aceștia o treime fiind consumatori de brânză. Aceștia consumă zilnic 80 de grame de brânză grasă, pe când o altă treime consumă zilnic brânză slabă, iar restul au obiceiul de a consuma mai mult pâine cu gem.