YVE.RO De ce dependența de zahăr este atât de puternică? Cum să o elimini definitiv
Depășirea dependenței de zahăr ar putea însemna diferența dintre pierderea în greutate, consumul unei alimentații sănătoase, senzația de energie naturală sau să continui să lupți cu creșterea permanentă în greutate și frustrarea care vine cu dependența de alimente dulci. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că a consuma multe alimente cu zahăr nu este exact sănătos, dar mulți nu înțeleg cât de periculos poate fi. Cercetările arată că zahărul este direct legat de obezitate, de bolile cardiovasculare și de multe alte probleme de sănătate pe care niciunul dintre noi nu le dorește.
26 Septembrie 2017, 10:12
Unii oameni subliniază faptul că zahărul este natural și, prin urmare, nu poate fi atât de rău.
Și în timp ce această afirmație ar putea fi adevărată pentru unele alimente, cum ar fi fructele, unde zahărul este natural și vine împreună cu multe vitamine și substanțe nutritive utile, cea mai mare parte a zahărului pe care îl consumăm este foarte rafinat și este ÎNCĂRCAT în aproape fiecare prelucrare și mâncarea pre-ambalată pe care o veți găsi în magazinele alimentare. (PM)
Nu poti scapa de dependenta de zahar? Iata de ce. Cand mananci zahar, acesta stimuleaza eliberarea dopaminei in creier si duce la dependenta de zahar. Asta te face sa simti placere. Creierul recunoaste si adora acest sentiment si incepe sa-l doreasca tot mai mult.
Trebuie sa stii ca heroina, morfina si zaharul stimuleaza aceiasi receptori ai creierului. Studii recente au aratat ca dependenta de zahar are legatura cu multe boli precum cele de rinichi, de inima si chiar cu cancerul.
Daca ai impresia ca inghetata, prajiturile, bomboanele si sucurile reprezinta calcaiul lui Ahile pentru tine, trebuie sa stii ca mai exista speranta. Iata cateva moduri de a scapa de dependenta de zahar.
Scapa de dependenta de zahar cu Crom
Cromul este important in reglarea glicemiei si in producerea de energie. Cromul previne cresterile si scaderile de glicemie. Ia 200 mcg pe zi la inceputul meselor, pentru a scapa de problemele cu glicemia.