YVE.RO - Nu ignora aceste semne de intoleranță la gluten! Care sunt simptomele
Glutenul un tip de proteină care se găsește în cereale, inclusiv în grâu, orz și secară. Aceasta reprezintă aproximativ 80 la sută din aminoacizii găsiți în aceste granule.
11 Aprilie 2017, 10:23
Deși glutenul nu este găsit în multe alte cereale, cum ar fi ovăz, quinoa, orez sau porumb, tehnicile moderne de prelucrare a alimentelor contaminează aceste cereale cu gluten, deoarece sunt prelucrate folosind același echipament.
Mai mult decât atât, glutenul este acum folosit pentru produce aditivi chimici, care se găsesc în diferite produsele alimentare ambalate.
Aceste procedeu de fabricație poate duce la contaminarea încrucișată, adică se pot găsi urme de gluten în produse alimentare care sunt aparent fără gluten-cum ar fi sosuri pentru salate, condimente, mezeluri și bomboane.
Acest lucru face ca renunțarea la gluten să fie mai dificilă decât ar putea părea inițial.
Mai mult de 55 de boli au fost legate de gluten, proteina din grâu, secară, orz. Se estimează că 99% din persoanele care au fie intoleranță la gluten sau boală celiacă nu sunt diagnosticate.(PM)
Glutenul prezent in unele cereale poate cauza probleme mari celor ce sufera de boala celiaca, iar dr. Oz ne prezinta cateva simptome pentru intoleranta la gluten.
Intoleranta la gluten apare atunci cand organismul nu mai poate tolera glutenul si va impiedica absortia eficienta a substantelor nutritive, deranjand si bunul mers al sistemului digestiv. Glutenul este o proteina ce se regaseste in grau, secara, orz, insa si in unele produse ca branza cu mucegai, sosul de soia, anumite tipuri de cafea sau bere. Aceasta este o afectiune intalnita din ce in ce mai des.
De unde stii ca organismul nu tolereaza glutenul?
Cand organismul nu tolereaza glutenul, apar:
-durerile abdominale;
-balonarea;
-durerile articulare;
-crampele musculare;
-starile de nervozitate;
-ranile in cavitatea bucala;
-dermatita herpetiforma.