YVE.RO. Scapă de nevralgie cu aceste tratamente naturiste. Cele mai indicate remedii naturale
Nevralgia este o durere cauzată de un nerv afectat. În general, nevralgia nu este o boală în sine, ci un simptom al unei anumite tulburări. În multe cazuri, cauza durerii nu este cunoscută. Persoanele în vârstă sunt cele mai sensibile la aceste dureri.
27 Iunie 2017, 11:07
Simptomele nevralgiei pot include durere localizată, zona poate fi sensibilă la atingere și orice presiune este simțită ca durere, durerea poate fi accentuată sau arzătoare, în funcție de nervul afectat, muschii pot spasm.
Aproape toată lumea a avut sau va avea o nevralgie ușoară la un moment dat, dar aceste crize sunt de obicei temporare și tind să dispară singure în câteva zile.
Unele tipuri de nevralgii sunt mai durabile.
Nevralgia trigeminală, o afecțiune care afectează de obicei doar o parte a feței, se consideră a fi una dintre cele mai dureroase condiții medicale.
Nevralgia poate fi tratată cu medicație și terapie fizică. Chirurgia este o opțiune doar în cazurile extreme. (PM)
Scapă de nevralgie cu aceste tratamente naturiste. Cele mai indicate remedii naturale
Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări:
Nevralgia Sciatică
Afectează nervul sciatic, cel mai mare al corpului omenesc, şi se caracterizează prin dureri puternice, care pleacă din regiunea lombară (a şalelor) şi coboară de-a lungul unuia sau, în cazurile severe, ambelor membre inferioare, cuprinzând inclusiv călcâiul şi degetele.
Simptomul (la care se pot adăuga tulburări motorii, vasculare şi trofice) se accentuează la aplecarea trunchiului, la mişcări bruşte, la tuse şi strănut, în faza acută, a bolii, se recomandă repausul pe un pat tare, cu spatele şi ambele coapse susţinute de perne. Nu sunt indicate nici un fel de proceduri termoterapice.
Remedii
Ceai de iederă. Preparați un decoct dintr-o lingură de frunze măruntite la o cană cu apă. Fierbeți amestecul 15 minute, apoi strecuraţi. Beți două căni de ceai pe zi.
Infuzie de soc. Turnati peste două lingurite de flori o cană cu apă clocotită. Lăsaţi vasul acoperit câteva minute, apoi strecuraţi. Beţi trei căni de ceai zilnic.
Cataplasme cu seminţe de muştar. Puneţi într-un săculet de pânză 250 g făină din seminţe de muştar amestecate cu apă căldută, astfel încât să obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi cataplasma astfel obţinută pe zona afectată. Faceți două şedinte pe zi, până la dispariția durerii. Atenţie: când resimțiți senzatia de arsură, îndepărtaţi imediat săculetul!