YVE.RO Semne surprinzătoare că ai putea fi alergic la gluten
Vă simțiți obosit și cu dureri de cap, iar sistemul vostru digestiv a fost deranjat în ultima vreme. Poate aveți și alte simptome, cum ar fi o erupție cutanată sau va simțiți amețit. Ați auzit despre gluten sau dieta fără gluten și știți că o mulțime de oameni consumă alimente fără gluten și începeți să vă întrebați dacă puteți avea și dvs. o alergie la gluten.
06 Septembrie 2017, 13:44
Există cinci tipuri diferite de alergii la gluten și fiecare are propriul set distinct de semne și simptome. Cu toate acestea, există o multime de suprapuneri între aceste cinci condiții și multe dintre simptomele lor implică tipurile de probleme enumerate mai sus: probleme digestive, probleme ale pielii și probleme neurologice.
Desigur, nu toată lumea cu aceste simptome va avea o alergie la gluten, deoarece există o mulțime de alte cauze posibile pentru fiecare.
Este important să luați în considerare posibilitatea ca dumneavoastră și medicul specialist să nu identificați alte motive potențiale pentru diferitele probleme de sănătate.
Având unul sau mai multe dintre aceste simptome ar putea indica o alergie la gluten. Următorul pas este testul pentru o alergie la gluten sau adoptarea unei diete fără gluten. (PM)
Semne surprinzătoare că ai putea fi alergic la gluten. Simptomele, diagnosticul și tratamentul
Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, orz si secara. Pentru cei mai multi dintre noi, este nutritiv si digestiv, dar pentru unul din zece adulti, glutenul este o problema atat mentala, cat si intestinala.
Problemele cu glutenul sunt destul de comune. Asta pentru ca oamenii sunt oarecum constienti de aceste probleme si deoarece painea se face diferit in ziua de azi.
Painile facute in casa necesita timp pentru a creste, proces care mai distruge din gluten. In brutariile moderne, painea creste foarte repede. De asemenea, companiile alimentare experimenteaza cu varietati noi de cereale care pot contine mai mult gluten.
Pana de curand, medicii nu credeau ca graul dintr-o felie de paine sau o portie de paste poate face rau multor oameni. Acum lucrurile nu mai stau la fel. Acum stim ca problemele legate de gluten sunt destul de comune. Stim, de asemenea, ce alimente putem sa consumam.
Iata ce trebuie sa stim despre gluten
Boala Celiac
Aceasta boala afecteaza cam 1% din populatie. Pentru acesti oameni, alimentele cu gluten pot da dureri abdominale, diaree, balonare, scadere in greutate, oboseala, iritabilitate, depresie si dificultati in gandire.