YVE.RO - Topul celor mai bune antibiotice naturale din bucătăria ta
De-a lungul ultimelor câteva decenii, utilizarea excesivă a antibioticelor a atins un nivel record. Rezultatul a făcut bacteriile mai rezistente la medicamente și care evoluează mai repede decât pot oamenii de știință să lupte împotriva lor. Hipocrate a spus: "Lăsați mâncarea să fie medicament, iar medicamentul să fie mâncarea."
02 Martie 2017, 18:11
Cu mult timp înainte să existe antibiotice farmaceutice-dezvoltate în anii 1940, au existat alimente și plante aromatice, care au ajutat la protecția împotriva infecției și a bolii. Mulți dintre acești "apărători" naturali sunt încă folosiți și astăzi în întreaga lume.
În loc să așteptați până când vă îmbolnăviți sau să descoperiți că medicamentele nu funcționează pe orice tulpină de virus, puteți începe să vă întăriți sistemul imunitar. (PM)
Numeroase alimente au proprietăţile antibioticelor din farmacii, care luptă împotriva spirochetelor de tipul Lymes sau a ciupercii Candida albicans, şi nu numai. Tocmai de aceea este indicat consumul acestor alimente, care vor combate bacteriile şi ciupercile din organismul dumneavoastră.
Cele mai recomandate alimente care au proprietățile antibioticelor sunt:
Varza
Sulful din varză prezintă puteri vindecătoare. Este bogată în vitamina C, tocmai de aceea are efect de antibiotic. Sucul acesteia este folosit în tratarea ulcerului gastric, iar foile acesteia reduc inflamațiile care au fost determinate de fibrocistită şi mastită.
Turmericul
Curcumina prezentă în acest condiment are efecte miraculoase asupra sănătăţii noastre. Această substanţă este antiseptică, considerată un bun antibiotic, antiinflamatoare, previne dezvoltarea celulelor cancerigene. Consumul acestuia mai este indicat în cazul eczemelor, a scabiei, a tăieturilor, chiar şi pentru buna funcţionare a ficatului şi a inimii.
Ghimbirul
Compuşii ghimbirului (shogaol, zingerone şi gingerol) sunt antibacterieni şi antiinflamatori. Alte proprietăți ale ghimbirului sunt de a elimina oboseala, luptă împotriva cancerului, calmează durerile, stabilizează glicemia şi chiar ajută la îmbunătăţirea circulaţiei.