-

Academia de vară Atlantykron de la Capidava

Academia de vară Atlantykron, ajunsă în acest an la ediția 32, revine pe insula ”Inelul de piatră” de la Capidava (n.r. judetul Constanța), sub genericul „Legendarium” și sub sloganul ”Înapoi în viitor”, după un an în care s-a desfășurat doar în format virtual.

Atlantykron dovedește că rămâne singurul eveniment de acest gen din România cu o tradiție de 32 de ani și, potrivit multor invitați speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume, transmite Ramona Alexandrescu - corespondent Radio Antena Satelor.

Cea de-a 32-a ediție a Academiei de Vară pentru Tineret, Știință, Cultură, Artă și Sport „Atlantykron” se va desfășura, în acest an, între 30 iulie și 6 august. Știință și tehnologie, cultură, arte, proză, antreprenoriat, sport, sunt câteva din activitățile pentru care pot opta participanții tineri.

Se împlinesc 40 de ani de când Dumitru Prunariu a zburat în spațiu. Primul și singurul român cosmonaut va fi prezent fizic pe insula Atlantykron pe data de 3 august 2021.

De asemenea, pe insulă vor fi prezente personalități precum fizicianul Cristian Presură, Academicianul Nicolae Zamfir, jurnalistul de știință și scriitorul Alexandru Mironov, prof. dr. Radu Dop, scriitorul și specialistul în OZN Dan D. Farcaș, iar în format virtual va fi prezentă o echipă NASA - Jet Propulsion Laboratory, care ne va ține la curent cu ultimele descoperiri de pe planeta Marte.

atla1

atla2

atla3

index

index3