-

Ștrandul cu apă geotermală de la Lovrin, atracția verii în vestul țării

Una dintre cele mai spectaculoase investiții în turismul timișean este reamenajarea ștrandului cu apă geotermală de la Lovrin. Detalii:

Cu sume rezonabile, administrația locală a schimbat înfățișarea ștrandului care poate rivaliza cu oricare ștrand din Timișoara.

Alimentat cu apă geotermală, cu proprietăți deosebite, în special pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, perimetrul strandului de la Lovrin se dovedeste neîncăpător la final de săptămână si destul de aglomerat în restul zilelor.

"Este pentru prima oară când venim aici, de la Făget suntem, si este grozav. Am auzit la radio si ne-am hotărât să venim aici. Apa este minunată. Stăm mai multe zile, ne-am găsit cazare", susţine o timiseancă.

"Noi, în judeţul Timis, avem mai multe ape termale decât are Ungaria. Ar trebui să fie în fiecare localitate măcar un bazin cu apă termală. Am văzut că sâmbăta si duminica este neîncăpător", consideră un bărbat, care a venit de la Timisoara pentru a testa strandul din Lovrin.

În afara modernizării piscinei, zona de agrement s-a transformat într-un parc pentru petrecerea timpului liber: teren de sport multifuncțional, restaurant cu terasă si un loc pentru grătar.

"Instalația de irigat, instalația de apă este nouă, refacere în proporție de 80% tot ceea ce înseamnă arbusti, plajă, gazon, alei, fose septice, toalete noi, garderobe. Există posibilitatea de a juca fotbal, de a juca baschet, în spate este o mini-plajă de nisip. Avem vizavi parcul în care se poate juca tenis de câmp", explică viceprimarul comunei Lovrin, Eugen Truță.

Pentru cei care vin din alte zone ale judetului Timis sau chiar din judetele limitrofe, există posibilitatea de a se caza la Lovrin. O noapte de cazare într-o cameră cu două paturi costă 100 de lei, fără mic dejun.

Initiativa de la Lovrin este din păcate singulară. Desi Banatul se află pe o uriasă pungă cu apă termală, aceasta este folosită extrem de putin.

Sursa: rador

Articole înrudite