-

Italia renunță la masca de protecție în aer liber

Italia renunță la masca de protecție în aer liber, ca urmare a îmbunătățirii situației epidemiologice. Măsura intră în vigoare, de săptămâna viitoare, în așa-numitele „zone albe” cu puține cazuri de COVID-19.

La solicitarea premierului Mario Draghi și a ministrului sănătății Roberto Speranza, cei 12 membri ai Comitetului Tehnico-Științific au hotărât, aseară, să elimine obligația de a purta măștile de protecție afară, în aer liber.

Această decizie s-a luat într-o Italie aproape toată zonă albă, cu excepția regiunii Valle d'Aosta, cu 495 de noi cazuri de COVID-19 și 21 de decese, la nivel național, înregistrate în ultimele 24 de ore.

Totuși, cetățenii nu se vor putea elibera imediat și definitiv de masca de protecție.

Data de la care se va circula pe afară cu fața liberă a fost decisă, tot aseară, de ministrul sănătății Roberto Speranza pentru 28 iunie, pentru a evalua totuși, în aceste zile, mai bine riscurile care ar putea apărea din cauza noii tulpini Delta a coronavirusului.

Cu toate acestea, masca trebuie să rămână un accesoriu zilnic, italienii fiind nevoiți să o folosească în caz de aglomerații, în special pe stadioane sau la concerte, în magazine, în centrele comerciale, în restaurante și în autobuze, noteaza Radio Romanai Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite