Ascultă Radio Antena Satelor Live

RACHIUL românesc, remediu apreciat pe plan mondial

Ţuica noastră de prune, unică prin gustul şi aroma sa, te poate face uneori să uiţi de toate, dacă o consumi în exces. Consumată însă cu moderaţie (30 ml. pe zi, înaintea mesei de prânz), aceasta te poate face să uiţi de povara multor boli.

30 Mai 2016, 04:55

Cercetătorii americani au analizat licoarea preferată a românilor şi au descoperit cu uimire că aceasta conţine o enzimă foarte valoroasă, care combate cu succes bolile de de stomac şi problemele la bilă. În plus, aceasta are puterea de a proteja inima prin creşterea colesterolului bun concomitent cu scăderea nivelului colesterolului "rău" şi a trigliceridelor.

Un alt beneficiu pe care ţuica îl aduce organismului este reglarea funcţiilor hepatice, graţie conţinutului de vitamine A, B, C, D1 şi D2, nedegradabile termic şi uşor de asimilat. Băutura se recomandă în dischinzie biliară, disfuncţii ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia sau chiar constipaţie.

Nu degeaba bătrânii noştri foloseau rachiul ca leac în tratarea multor probleme de sănătate. Ţuica noastră de prune este un medicament de excepţie şi spun acest lucru nu numai americanii, ci şi nemţii. Un grup de cercetători germani, a descoperit în ţuică şase tipuri de substanţe care hrănesc celulele roşii ale sângelui şi care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei.

Conform acestora, ţuica de prune poate fluidifica sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge, are un efect pozitiv asupra neuronilor și poate stimula memoria. Mai mult, consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani ameliorează capacitățile cognitive și reduce riscul de demență și Alzheimer.

Proprietăţile vindecătoare ale rachiului de prune sunt confirmate şi de către cercetătorii români: „Această substanţă are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transportă sângele către inimă şi este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei şi, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de ţuică de prună poate substitui însă cu succes acest tratament, la un preţ mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetător în cadrul Academiei Române.

De ce iubim Romania 31 Octombrie 2016, 15:47

4 universități din România, în topul celor mai bune 1000 din lume

Asociația Universităților Europene, organismul internațional de evaluare a instituțiilor de învățământ superior din lume a...

4 universități din România, în topul celor mai bune 1000 din lume
De ce iubim Romania 08 Iulie 2016, 15:27

Ia românească, purtată cu mândrie de celebrităţi din lumea întreagă

Bluza tradiţională, confecționată din pânză albă de bumbac, in sau borangic şi împodobită cu broderii fine în motive populare...

Ia românească, purtată cu mândrie de celebrităţi din lumea întreagă
De ce iubim Romania 21 Decembrie 2013, 17:36

Pentru Delta Dunării

Ne este dragă România pentru magia unei clipe în Delta Dunării. Nu trebuie neapărat să fii un pescar împătimit ca să te...

Pentru Delta Dunării
De ce iubim Romania 21 Decembrie 2013, 17:32

Pentru vinurile bune

Ne este dragă România pentru că aici se fac vinuri bune. Avem puzderie de podgorii și sute de soiuri de vinuri dar exportăm...

Pentru vinurile bune