Au fost gasite 26 articole pentru tratamente naturiste
Busuiocul este o planta din familia mentelor. Populară ca și condiment alimentar, această plantă aromatică este, de asemenea,...
Usturoiul este un condiment tradițional românesc mereu la îndemână, îl știm dintotdeauna și îl folosim pentru gustul bun pe...
Tinctura de propolis. Propolisul este considerat un aliment minune. Acest produs este considerat a fi unul miraculos, putând...
Încă din Grecia Antică frunzele de dafin erau considerate valoroase din punct de vedere medical. În prezent, însă, oamenii...
Venirea primăverii și vremea capricioasă de afară ne dă tuturor bătăi de cap. Nu știi cum să te mai îmbraci, ce să mai pui,...
Consumul zilnic de fructe cu coajă lemnoasă, precum nucile, migdalele, fisticul, alunele de pădure, nucile de Macadamia –...
Curry este un condiment extrem de apreciat de bucătari pentru gustul său puternic. V-ați gândit insă că pudra de curry poate...
Turmericul este folosit încă din negura timpului pentru tratarea mai multor afecțiuni – de la boli de ficat, la depresii și...
Laptele crud este nectar pentru persoanele care depun efort fizic şi intelectual. Răcoritor, uşor, uleios, pur şi hrănitor,...
Ușor amăruie, ușor acrișoară, ușor dulce, sfecla roșie s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Cu toate acestea, este o...
Ceai de ghimbir. Ghimbirul nu este doar un condiment aromat și delicios, ci și unul dintre cele mai sănătoase condimente din...
Ceaiul de ceapă (indiferent de culoarea legumei) are o mulțime de proprietăți medicinale.
Deşi o regăsim destul de rar în lista meniului nostru cotidian, mămăliga se dovedeşte a fi un aliment-medicament.
În loc să iei medicamente antiinflamatoare, începe ziua cu o băutură care să te ajute să reduci inflamația din corp.
În aspectul unghiilor noastre se reflectă starea de sănătate, vârsta şi felul în care avem grijă de ele. Pe de altă parte,...
Piperul (negru sau alb) nu numai că dă gust mâncărurilor și e mirodenia cea mai populară de pe planetă, dar studiile arată că...
Știai că egiptenii din antichitate credeau că mâncând lămâi și bând sucul de lămâie se țineau departe de orice formă de...
Patlagina este una dintre cele mai puternice plante medicinale, nedrept numita de unii "buruiana". De sute de ani, patlagina...
Semințele de floarea soarelui nu sunt doar o gustare populară și apetisantă, preferată de multă lume, dar sunt și foarte bune...
Turmericul este o plantă ce crește în Asia și America Centrală. Condimentul se folosește pentru diverse afecțiuni. Recent s-a...
Obligeana este răspândită în flora spontană din locuri mlăştinoase şi stufărişuri cu mare umiditate şi creşte bine pe...
Frunzele de salată conţin acid folic, iod, potasiu, calciu, fier, magneziu şi fosfor. Specialiştii susţin că planta activează...
Pepenele roşu este fructul pe care l-am savura în fiecare zi de vară. Este delicios, răcoritor şi are proprietăţi...
Pătrunjelul este una dintre cel mai cunoscute plante din lume. Numele derivă din cuvântul grecesc petroselinon, care înseamnă...
Uleiul de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi clasificate ca fiind "super-alimentate". Combinația sa unică...
Cercetările recente pe o plantă chineză numită Lei gong teng, cunoscută și sub denumirea de "viță de vie a tunetelor",...