Ascultă Radio Antena Satelor Live

VIDEO: Concertul Corului de Copii Radio, un succes de proporții

Concertul Corului de Copii Radio intitulat "The Sound of… Musical" s-a reluat sâmbătă, 21 aprilie 2018, pe scena Sălii Radio, la cererea publicului.

22 Aprilie 2018, 19:20

La primul concert, care a avut loc sâmbăta trecută, ovaţiile publicului au fost impresionante, numeroasele solicitări determinându-i pe organizatori să programeze din nou concertul.

Dirijorii corului sunt Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos. Cele două spectacolele au avut ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii.

Acompaniat la pian de Magdalena Faur, concertul a fost prezentat de Delia Nartea, regia de mişcare fiind semnată de Mara Lăcătuş şi Oana Necea.

Reuşind cu greu să se oprească la doar câteva dintre hiturile repertoriului de musical, mergând de la clasicele Porgy and Bess (1935) de George Gershwin sau The Sound of Music (1965) de Richard Rodger şi ajungând la Veronica (1972) de Temistocle Popa sau mai recentul The Greatest Showman (2017) de Benj Pasek/Justin Paul, Corul de Copii Radio trece prin cele mai importante hit-uri ale genului din musical-uri precum West Side Story al lui Leonard Bernstein (1957), Mary Poppins (1964) de Richard M. & Robert B. Sherman, Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, The Phantom of The Opera (1986) de Andrew Lloyd Webber, Sister Act (1992) de Marc Shaiman/Traditional – Medley, Chicago (2002) de John Kander, Pich Perfect 2 (2015) de A.P. Carter, L. Gerstein, H. Tunstall-Behens.

Atmosfera de la sfârșitul concertului a fost una incendiară. Impresionați de ovațiile publicului și de succesul spectacolului, copiii din Corul de Copii Radio au fost atât de emoționați, încât au avut în ochi lacrimi de fericire.

{youtube}8-4zu2UcTsw|100%|325px|0{/youtube}

Concertul s-a cântat cu sala arhiplină, iar aplauzele la scenă deschisă au durat minute în șir. În aceste condiții, publicul solicită un al treilea concert.

La concert a participat și președintele-director general al TVR, Doina Gradea, care s-a declarat foarte impresionată de talentul copiilor.

Din public, a asistat la concert și Kristin Hoefener, muzicolog si dirijor, doctorand în muzica medievală. Ea a participat pentru al doilea an consecutiv la concertele Corului de Copii Radio.

Kristin este impresionată de arta dirijorală a maestrului Voicu Popescu și de seriozitatea cu care cei 72 de membri ai Corului răspund provocărilor artistice lansate de dirijorii Voicu Popescu, Razvan Rădos și pianista Magdalena Faur.

Corul de Copii Radio, o tradiție de aproape 75 de ani

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio, care se apropie de aniversarea a 75 de ani de existenţă, a primit numeroase distincţii şi premii, în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană acordându-i titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În afara numeroaselor concerte a cappella şi a invitaţiilor la diferite evenimente şi festivaluri din întreaga ţară, Corul de Copii Radio a evoluat în ultimii ani în mai multe festivaluri sau în evenimente vocal-simfonice în ţară şi în străinătate.

Anul trecut, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu la Bucureşti în cadrul Festivalului Enescu şi la Londra pe scena Royal Festival Hall în Oedipe de George Enescu şi în acelaşi an a evoluat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român.

În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio.Elemente de noutate: abordeaza genul musical la initiativa membrilor Corului, copiii au ales costumatia si au gandit coregrafia... in premiera concertul a fost transmis live pe facebook bucurandu-se de un succes imens! Oferind astfel posibilitatea celor care nu locuiesc in Bucuresti sau plecati din tara sa ii poata urmari live!!!

Știri regionale 02 Septembrie 2018, 11:16

Caravana Gaudeamus pășește cu dreptul în Brașov

Ediția inaugurală a Târgului de carte Gaudeamus Brașov s-a încheiat duminică, 2 septembrie, în prezența unui public încă...

Caravana Gaudeamus pășește cu dreptul în Brașov
Știri regionale 28 August 2018, 08:28

Brașov, în premieră pe harta Caravanei Gaudeamus

Cartea și muzica își dau întâlnire în centrul cetății între 29 august și 2 septembrie, când prima ediție a Târgului Gaudeamus...

Brașov, în premieră pe harta Caravanei Gaudeamus
Știri regionale 12 Iulie 2018, 08:09

Radio România organizează ediţia a patra a evenimentului Media 2020

Ce ne aşteaptă din punctul de vedere al evoluţiei digitale, pe măsură ce ne apropiem de anul 2020? Media digitala se dezvoltă...

Radio România organizează ediţia a patra a evenimentului Media 2020
Știri regionale 18 Iunie 2018, 08:22

GAUDEAMUS Timișoara 2018 la ora bilanțului

Cea de a zecea ediție a Târgului Gaudeamus Timișoara, evenimentul cu numărul 106 organizat de Radio România sub acest brand...

GAUDEAMUS Timișoara 2018 la ora bilanțului
Știri regionale 11 Iunie 2018, 11:01

Caravana Gaudeamus revine la Timişoara, cu un stand dedicat Centenarului

Caravana Gaudeamus revine la Timişoara, în perioada 13 - 17 iunie, după cinci ani de pauză, de data aceasta în noua Piaţă a...

Caravana Gaudeamus revine la Timişoara, cu un stand dedicat Centenarului
Știri regionale 01 Iunie 2018, 07:34

De Ziua Copilului, la Sala Radio va fi un concert al Orchestrei de Cameră

De Ziua Copilului, la Sala Radio începe la ora 11:00 un concert al Orchestrei de Cameră. Pe scenă vor urca şi membrii Corului...

De Ziua Copilului, la Sala Radio va fi un concert al Orchestrei de Cameră
Știri regionale 25 Mai 2018, 14:09

Amintiri din copilărie, la Radio România, din 1 iunie

Pentru mulţi dintre noi, tineri, vârstnici sau copii, copilăria reprezintă vârsta de aur, epoca fericirii totale, perioada...

Amintiri din copilărie, la Radio România, din 1 iunie
Știri regionale 25 Mai 2018, 14:04

Radio România Braşov se alătură posturilor teritoriale

Consiliul de administraţie al Radio România a aprobat înfiinţarea Studioului Teritorial Braşov, prin reorganizarea...

Radio România Braşov se alătură posturilor teritoriale