-

Maramureş: Subvenţia pentru motorină acordată de stat, solicitată de peste 200 de fermieri

Peste 200 de fermieri din judeţul Maramureş vor beneficia în octombrie de plata subvenţiei acordată pentru motorina folosită în diverse activităţi agricole.

Precizarea a fost făcută luni, pentru AGERPRES, de directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - APIA, Florin Urs.

"Deja operaţiunile de plată către fermieri au fost demarate şi vor continua în următoarele zile. (...) Au fost autorizaţi pentru plată 237 de fermieri din judeţ. Suma totală care va fi plătită atinge valoarea de 451.957 lei. Plata reprezintă ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorină în perioada aprilie-iunie anul curent. E un ajutor benefic pentru fermierii de toate categoriile", a spus Florin Urs.

Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2018 este de 1,7385 lei pe litru.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, la nivelul judeţului există un mare număr de fermieri individuali, posesori de utilaje agricole, inclusiv tractoare, dar şi alte utilaje agricole, care nu depun documentaţia aferentă pentru a beneficia de subvenţia pentru motorină.

 

Sursa: Agerpres

Sursa foto: agrointel.ro

Articole înrudite