-

Producţii bune la grâu şi rapiţă în judeţul Mehedinţi, datorită precipitaţiilor

Fermierii din sudul judeţului Mehedinţi se aşteaptă la producţii record de cereale în acest an, datorită ploilor.

Marii cultivatori spun că vremea a ajutat ca grâul să ajungă la maturitate şi să aibă parametrii de panificaţie foarte buni.
Mulţumiţi de o producţie de peste 3 tone la hectar la cultura de rapiţă, fermierii din Mehedinţi au început acum recoltatul grâului, unul de calitate.
-: Aceasta este rapiţa la care am început treieratul. Este foarte bogată în coadă, vrem să terminăm la fel de bine precum au început. Cantitatea este satisfăcătoare, tot datorită precipitaţiilor. Eu sper să depăşim 3,5 t anul acesta.
-: Bobul este sănătos, are umiditatea optimă ca să fie treierat, are şi calităţi de panificaţie, indici de gluten buni, de proteină, greutate hectolitrică, este apt ca să fie recoltat. Mai departe, sperăm la morile româneşti pentru făină bună şi pâine de calitate pentru anul care vine.
Fermierii au şi producţii record anul acesta la grâu, dar şi un preţ bun.
Cornel Stroescu: „Anul acesta este cel mai bun an agricol pe care l-am avut eu din 2005, de când fac agricultură. Estimăm o producţie, în funcţie de soiurile de grâu, între 8 şi 10 t la hectar. Este cel mai bun preţ pe care l-am avut până acum în campania de de recoltat, se estimează între 80 şi 90 de bani.”
Din pacate, seceta din ultimele săptămâni afectat culturile de porumb şi floarea soarelui, care au nevoie de apă ca să nu se usuce.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite