Primele roşii se coc în solariile din Teregova! Sezonul tomatelor autohtone, întârziat din cauza vremii reci
În solariile din comuna Teregova, judeţul Caraş-Severin, primele roşii autohtone încep deja să capete culoare, semn că sezonul 2025 este tot mai aproape. Deşi vremea rece a întârziat apariţia roşiilor faţă de anul trecut, legumicultorii din zonă privesc cu optimism noul sezon agricol.

03 Iunie 2025, 10:29
În mod obişnuit, începutul lunii iunie aduce primele roşii coapte în solariile din Teregova, însă în 2025, temperaturile scăzute din primăvară au încetinit dezvoltarea plantelor. Cu toate acestea, legumicultorii locali estimează că în doar câteva zile, roşiile româneşti vor ajunge pe mesele consumatorilor, proaspete, gustoase şi pline de savoare.
"Am început să vedem primele roşii care se înroşesc. Poate cu 7-10 zile mai târziu ca anul trecut, dar sperăm într-o recoltă bună şi sănătoasă", spune legumicultorul Petru Lungu din Teregova.
Roşiile cultivate în solariile din Teregova sunt apreciate pentru gustul lor autentic, intens, şi pentru faptul că sunt crescute cu grijă, fără tratamente excesive. Multe familii din zonă continuă tradiţia legumiculturii de mici dimensiuni, bazându-se pe soluri fertile şi experienţa transmisă din generaţie în generaţie.
Cei care cumpără roşii de la producătorii locali din Banat ştiu că aleg un produs natural, cu un conţinut ridicat de nutrienţi şi o aromă greu de găsit în supermarketuri.
Roşiile din Teregova vor putea fi cumpărate începând cu prima jumătate a lunii iunie direct de la producători, în pieţele locale din Caransebeş, Reşiţa şi chiar Timişoara. Tot mai mulţi cultivatori oferă legume şi prin comenzi directe sau livrări la domiciliu.
Consumul de legume româneşti, precum roşiile din Teregova, susţine economia locală, agricultura sustenabilă şi oferă consumatorilor produse proaspete, de sezon. În plus, cumpărarea direct de la producători asigură trasabilitate şi încredere în calitatea produselor.
RADOR