-

Festivalul "Florile Dalbe" - o paradă a datinilor și obiceiurilor de Craciun și Anul Nou

În județul Argeș s-a dat startul Festivalului de datini și obiceiuri de Craciun și Anul Nou "Florile Dalbe" organizat de Școala Populară de Arte și Meserii și Consiliul Județean Argeș.

Astfel, duminică 9 decembrie în 3 localități: Ștefănești, Stănești, Comuna Corbi și Galeș din Brăduleț a avut loc preselecția zonală a formațiilor, transmite Constantin Pașol.

Faza finală a festivalului "Florile Dalbe" va avea loc vineri, 14 decembrie la Curtea de Argeș.

Astfel, începând cu ora 14.00, pe traseul Biserica Domnească - Primăria Curtea de Argeș, va avea loc parada a costumelor și măștilor tradiționale pe Bulevardul Barasarabilor, iar de la ora 15,00 începe spectacolul la Casa de Cultură și Arte George Topîrceanu din Curtea de Argeș.

Festivalul din Argeș se află la cea de-a XXXVIII-a (38-a) ediție și are drept scop redescoperirea, păstrarea, revitalizarea și valorificarea datinilor și obiceiurilor specifice etnozonei Argeș-Muscel.

La acest eveniment sunt așteptați să participe peste 500 de copii din comunele Budeasa, Bradu, Brăduleț, Cetățeni, Cicănești, Corbi, Jugur, Pitești, Ștefănești, Țițești, Valea Danului, ne-a informat C. Pasol.