Ascultă Radio Antena Satelor Live

Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, admisă prima la Universitatea de Muzică București.

Deși olimpica la nai, Maria Mădălina Lupu din comuna argeșeană Tigveni a reușit prin forțe proprii (examen), admiterea la Universitatea Națională de Muzică din București. 

Foto: Foto: Constantin Pașol

24 Iulie 2023, 20:32

Media cu care a reușit este 9,76 deși la celelalte 3 probe la instrument (nai) a obținut 10 pe linie. O singură disciplină a încurcat-o puțin, pentru că inițial, Mădălina știa că avea loc rezervat olimpicilor.

Din toamnă, Mădălina va studia naiul la clasa dnei profesoare Daniela Cernătescu, într-o grupă cu alți 4 colegi.

Amintim faptul că Mădălina, fostă elevă a Liceului de Arte "Dinu Lipatti" a obținut locul I pe țară la Olimpiada de Muzică.

Dar deși la alte facultăți olimpicii au intrat în baza diplomei de olimpic, la București s-a susținut examen, nefiind luată în calcul această variantă.

Familia Mădălinei, deși a primit invitații pe e-mail de la alte universități, precum cea din Cluj sau Brașov, pentru a se înscrie fără examen (în baza statutului de elev olimpic), au ales să meargă la examen.

Surprinzător, dar vara aceasta Mădălina va sta acasă și v-a studia, ori va merge la câteva evenimente.

Tatăl său, preotul Bogdan Lupu, spune că pentru relaxare va merge cu ai ei și câte puțin la...sapă, unde studenta chiar se relaxează.

Felicitări, Mădălina și succes!

Constantin PAȘOL/ UZPR

În foto: Mădălina Lupu, la nai, dar și alături de prof. dr. Cătălin Iancu, dirijorul Orchestrei "Doina Argeșului" precum și de interpretul argeșean de folclor, Grațian Bădescu.

Constantin PAŞOL

jurnalist