-

„O zi în care n-ai făcut nimic, este o zi pierdută”

Iată o frază care sună bine, trebuie s-o recunoaștem; nu este, însă, de cele mai multe ori și însoțită de convingerea că poate, cineva, să o respecte în fiecare zi...dar, merită încercat!

Bine ar fi ca la finalul fiecărei zile din viața noastră să existe câte o realizare notabilă pentru noi sau pentru cei dragi nouă! Dar, ca să fim drepți, nu în fiecare zi se descoperă focul, roata, apa bună de băut și pământul cel mai bun pentru cultivat grâu sau alte bune și rele cu ajutorul cărora lumea merge înainte.

E bine, însă, să încercăm să nu pierdem prea mult timp nefăcând nimic măcar pentru propria persoană pentru că nefăcând nimic, azi, neproducând nimic, mâine, ne obișnuim cu acest mod de viață și considerăm că se trăiește și așa!

Dumnezeu ne dă dar nu ne bagă și în traistă, se spune, și este cât se poate de adevărat cât este de adevărat și faptul că încercând să faci cât mai bine ceea ce ai de făcut într-o zi este și cerința minimă pe care o ființă trebuie s-o îndeplinească pentru a nu trece prin viață ca gâsca prin apă! Și, cred că oricine procedează așa va avea exact sentimentul că a mai câștigat o zi din viața pe care, vezi bine, nu a pierdut-o!

Autor: Vasilica Ghiță Ene