-

Maramureş: Doi falşi instalatori au jefuit o femeie care le-a permis acestora accesul în locuinţă

Doi falşi instalatori, primiţi de o femeie din municipiul Baia Mare în locuinţa sa, după ce bărbaţii au pretins că trebuie să verifice instalaţia sanitară, i-au sustras acesteia aproape 1.500 de lei.

Declarația a fost făcută miercuri, pentru AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

"Poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor. (...) Femeia a permis accesul în locuinţă a două persoane care au pretins că efectuează verificări la instalaţiile sanitare. Prin distragerea atenţiei cei doi au reuşit să sustragă 1.450 lei dintr-un dulap", a spus Meteş.

Cazul a fost semnalat poliţiei de victimă, când aceasta a realizat, după plecarea falşilor instalatori, că i-au fost furaţi banii.

Potrivit reprezentantei IPJ Maramureş, cetăţenii trebuie să manifeste prudenţă în cazul unor persoane care pretind că reprezintă autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate, iar plata unor posibile servicii nu se face pe loc, ci este inclusă ulterior în factură. Ea a mai atenţionat că asemenea persoane poartă salopete cu logoul firmei pentru care pretind că lucrează, iar sub o identitate falsă încearcă să ajungă în casele oamenilor pentru a sustrage bani sau bunuri de valoare.

 

Sursa: Agerpres

Sursa foto: evz.ro

Articole înrudite