-

Persoanele care se vaccinează anti Covid-19 vor beneficia de zile libere

Proiectul de lege care prevede acordarea la cerere a unei zile libere plătite pentru fiecare doză de vaccin efectuat a fost adoptat de Camera Deputaților.

Măsura se aplică și părintelui care își vaccinează copilul, iar elevii și studenții primesc o zi de scutire de la cursuri. Deputatul USR Adrian Wiener a susținut că este necesară continuarea campaniei de vaccinare și că este nevoie de măsuri care să încurajeze cetățenii să se imunizeze.

Adrian Wiener: Vaccinarea, practic, are o eficiență de aproape sută la sută în a preveni formele severe, grave, de COVID și deces. Orice gest pe care îl facem, orice semnal pe care îl dăm poate determina, dintre persoanele care ezită să se vaccineze, 100, 1000, 10.000, pot însemna tot atâtea vieți salvate. Nu este vorba de populism, ci este un demmers, poate insuficient, categoric insuficient, care să contribuie la relansarea campaniei de vaccinare.

Deputatul AUR Dan Tănasă a afirmat că acest proiect este unul populist, prin care se forțează vaccinarea și se creează discuții inutile în societate.

Dan Tănasă: Acest proiect legislativ este unul populist, care nu face decât să învrăjbească oamenii și mai mult, să îi antagonizeze, cei vaccinați cu cei nevaccinați, cei care şi-au luat liber, cei care nu şi-au luat liber. Nu face nimic altceva decât să stimuleze discuții inutile în societate.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite