Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vremea se răceşte uşor. Află prognoza meteo pe regiuni

Vremea se va răci în primele zile ale acestei săptămâni în toată ţara, regimul termic situându-se sub cel specific perioadei, însă după 30 iunie temperaturile vor creşte până la 32 de grade în Muntenia.

Vremea se răceşte uşor. Află prognoza meteo pe regiuni
Foto: Pixabay

26 Iunie 2023, 16:08

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie, arată Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 iunie - 9 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 28 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Crişana, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va creşte treptat spre 28...30 de grade.

La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 11 şi 15 grade, apoi va creşte spre valori de 14...16 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 27 - 28 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 - 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 27...29 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 11 şi 13 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 13...15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

În Maramureş, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 28...30 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 13 şi 15 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 şi 18 grade.

Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Muntenia, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat spre 30...32 de grade.

La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 13 şi 16 grade, apoi va creşte spre valori de 17...18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Oltenia, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârşitului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 1 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii importante ale valorilor
termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 29...31 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 12 şi 16 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii semnificative ale valorilor de temperatură.

În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 18...19 grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 10...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalele 27 - 29 iunie şi 2 - 4 iulie.

Estimarea publicată de ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Etichete : prognoza meteo
Cod roşu de inundaţii pentru cursurile de apă din judeţele Galaţi, Vaslui şi Iaşi
Mediu 16 Septembrie 2024, 11:09

Cod roşu de inundaţii pentru cursurile de apă din judeţele Galaţi, Vaslui şi Iaşi

Pentru cursurile de apă din judeţele Galaţi, Vaslui şi Iaşi este în vigoare un cod roşu de inundaţii, până la ora 12:00....

Cod roşu de inundaţii pentru cursurile de apă din judeţele Galaţi, Vaslui şi Iaşi
Furtuna denumită Boris a devastat centrul şi estul Europei
Mediu 16 Septembrie 2024, 11:05

Furtuna denumită Boris a devastat centrul şi estul Europei

Furtuna denumită "Boris" a devastat centrul şi estul Europei, provocând pagube însemnate şi inundaţii în Cehia, Slovacia,...

Furtuna denumită Boris a devastat centrul şi estul Europei
Pompierii militari acţionează în comuna Berezeni din judeţul Vaslui pentru a preveni noi inundaţii
Mediu 16 Septembrie 2024, 10:55

Pompierii militari acţionează în comuna Berezeni din judeţul Vaslui pentru a preveni noi inundaţii

38 de pompieri militari acţionează în această dimineaţă în comuna Berezeni din judeţul Vaslui pentru a preveni posibile noi...

Pompierii militari acţionează în comuna Berezeni din judeţul Vaslui pentru a preveni noi inundaţii
Avertizări de inundații și viituri pentru 13 bazine hidrografice, până luni
Mediu 15 Septembrie 2024, 20:14

Avertizări de inundații și viituri pentru 13 bazine hidrografice, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, mai multe atenţionări Cod roşu de...

Avertizări de inundații și viituri pentru 13 bazine hidrografice, până luni
Vreme severă în nouă județe: Cod portocaliu de ploi torențiale, de vineri seară
Mediu 13 Septembrie 2024, 16:19

Vreme severă în nouă județe: Cod portocaliu de ploi torențiale, de vineri seară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale, valabilă până...

Vreme severă în nouă județe: Cod portocaliu de ploi torențiale, de vineri seară
Avertizare de inundații în 18 bazine hidrografice, până duminică la prânz
Mediu 13 Septembrie 2024, 15:55

Avertizare de inundații în 18 bazine hidrografice, până duminică la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de...

Avertizare de inundații în 18 bazine hidrografice, până duminică la prânz
Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Suceava şi Neamţ, în orele următoare
Mediu 12 Septembrie 2024, 09:21

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Suceava şi Neamţ, în orele următoare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii,...

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Suceava şi Neamţ, în orele următoare
Avertizare meteo de furtună în nouă judeţe din Moldova, Dobrogea şi Muntenia
Mediu 11 Septembrie 2024, 15:42

Avertizare meteo de furtună în nouă judeţe din Moldova, Dobrogea şi Muntenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă serie de avertizări nowcasting Cod portocaliu de vreme instabilă,...

Avertizare meteo de furtună în nouă judeţe din Moldova, Dobrogea şi Muntenia