Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vremea se răceşte uşor. Află prognoza meteo pe regiuni

Vremea se va răci în primele zile ale acestei săptămâni în toată ţara, regimul termic situându-se sub cel specific perioadei, însă după 30 iunie temperaturile vor creşte până la 32 de grade în Muntenia.

Vremea se răceşte uşor. Află prognoza meteo pe regiuni
Foto: Pixabay

26 Iunie 2023, 16:08

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie, arată Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 iunie - 9 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 28 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Crişana, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va creşte treptat spre 28...30 de grade.

La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 11 şi 15 grade, apoi va creşte spre valori de 14...16 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 27 - 28 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 - 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 27...29 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 11 şi 13 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 13...15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

În Maramureş, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 28...30 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 13 şi 15 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 şi 18 grade.

Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Muntenia, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat spre 30...32 de grade.

La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 13 şi 16 grade, apoi va creşte spre valori de 17...18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Oltenia, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârşitului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 1 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii importante ale valorilor
termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 29...31 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 12 şi 16 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii semnificative ale valorilor de temperatură.

În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 18...19 grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 10...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalele 27 - 29 iunie şi 2 - 4 iulie.

Estimarea publicată de ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Etichete : prognoza meteo
Cutremur cu magnitudinea 4,2 în judeţul Buzău, sâmbătă dimineaţa
Mediu 16 Septembrie 2023, 10:22

Cutremur cu magnitudinea 4,2 în judeţul Buzău, sâmbătă dimineaţa

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs sâmbătă, la ora locală 9:16, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit...

Cutremur cu magnitudinea 4,2 în judeţul Buzău, sâmbătă dimineaţa
Cod galben de inundaţii pe râuri din nouă judeţe, până vineri la prânz
Mediu 14 Septembrie 2023, 12:30

Cod galben de inundaţii pe râuri din nouă judeţe, până vineri la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii,...

Cod galben de inundaţii pe râuri din nouă judeţe, până vineri la prânz
Proprietarii de terenuri, obligaţi să realizeze lucrări de combatere a ambroziei
Mediu 13 Septembrie 2023, 15:55

Proprietarii de terenuri, obligaţi să realizeze lucrări de combatere a ambroziei

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a legii privind combaterea buruienii ambrozia, stabilind,...

Proprietarii de terenuri, obligaţi să realizeze lucrări de combatere a ambroziei
Cutremur devastator în Maroc: 820 de morţi, conform unui nou bilanţ al victimelor
Mediu 09 Septembrie 2023, 14:13

Cutremur devastator în Maroc: 820 de morţi, conform unui nou bilanţ al victimelor

Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic seism care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă,...

Cutremur devastator în Maroc: 820 de morţi, conform unui nou bilanţ al victimelor
Meteorologii prognozează vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în luna septembrie
Mediu 03 Septembrie 2023, 12:42

Meteorologii prognozează vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în luna septembrie

Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind călduroasă cel puţin în primele...

Meteorologii prognozează vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în luna septembrie
Atenţionare Cod galben de ploi în 23 de judeţe pe parcursul zilei de joi
Mediu 31 August 2023, 12:22

Atenţionare Cod galben de ploi în 23 de judeţe pe parcursul zilei de joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 23 de judeţe,...

Atenţionare Cod galben de ploi în 23 de judeţe pe parcursul zilei de joi
Cod portocaliu de ploi abundente pentru zone din judeţele Timiş şi Cluj. Cod roşu de averse torenţiale în Vrancea şi Buzău
Mediu 30 August 2023, 13:09

Cod portocaliu de ploi abundente pentru zone din judeţele Timiş şi Cluj. Cod roşu de averse torenţiale în Vrancea şi Buzău

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări nowcasting Cod portocaliu de ploi abundente pentru zone din...

Cod portocaliu de ploi abundente pentru zone din judeţele Timiş şi Cluj. Cod roşu de averse torenţiale în Vrancea şi Buzău
Atenţionare hidrologică: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 9 judeţe - Cod galben pe râuri din 27 de judeţe
Mediu 29 August 2023, 13:15

Atenţionare hidrologică: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 9 judeţe - Cod galben pe râuri din 27 de judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru...

Atenţionare hidrologică: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 9 judeţe - Cod galben pe râuri din 27 de judeţe