Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vremea se răceşte uşor. Află prognoza meteo pe regiuni

Vremea se va răci în primele zile ale acestei săptămâni în toată ţara, regimul termic situându-se sub cel specific perioadei, însă după 30 iunie temperaturile vor creşte până la 32 de grade în Muntenia.

Vremea se răceşte uşor. Află prognoza meteo pe regiuni
Foto: Pixabay

26 Iunie 2023, 16:08

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie, arată Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 iunie - 9 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 28 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Crişana, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va creşte treptat spre 28...30 de grade.

La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 11 şi 15 grade, apoi va creşte spre valori de 14...16 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 27 - 28 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 - 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 27...29 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 11 şi 13 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 13...15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

În Maramureş, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 28...30 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 13 şi 15 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 şi 18 grade.

Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Muntenia, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat spre 30...32 de grade.

La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 13 şi 16 grade, apoi va creşte spre valori de 17...18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Oltenia, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârşitului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 1 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii importante ale valorilor
termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 29...31 de grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 12 şi 16 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii semnificative ale valorilor de temperatură.

În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 18...19 grade.

În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 10...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalele 27 - 29 iunie şi 2 - 4 iulie.

Estimarea publicată de ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Etichete : prognoza meteo
Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României, până vineri seara
Mediu 29 Februarie 2024, 16:45

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României, până vineri seara

O masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României până vineri seara, ceea ce ar putea determina creşteri...

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României, până vineri seara
Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence, instalate în Deltă
Mediu 28 Februarie 2024, 15:49

Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence, instalate în Deltă

O sută de cuiburi artificiale pentru dumbrăvence au fost instalate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în cadrul...

Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence, instalate în Deltă
Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău - instituție de importantă majoră, pentru salvarea patrimoniului genetic românesc.
Mediu 27 Februarie 2024, 19:19

Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău - instituție de importantă majoră, pentru salvarea patrimoniului genetic românesc.

Activitatea de cercetare de la nivelul Băncii contribuie major la salvarea patrimoniului genetic autohton din legumicultura,...

Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău - instituție de importantă majoră, pentru salvarea patrimoniului genetic românesc.
Temperaturi maxime ridicate şi precipitaţii mai consistente, prognozate în perioada următoare
Mediu 26 Februarie 2024, 17:09

Temperaturi maxime ridicate şi precipitaţii mai consistente, prognozate în perioada următoare

Ultimele zile din februarie vor aduce valori termice maxime de 19 - 20 de grade în unele regiuni, iar temperaturile vor...

Temperaturi maxime ridicate şi precipitaţii mai consistente, prognozate în perioada următoare
Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu, Godeanu şi Rodnei
Mediu 23 Februarie 2024, 18:47

Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu, Godeanu şi Rodnei

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri...

Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu, Godeanu şi Rodnei
Cotele Dunării vor fi peste media multianuală a lunii februarie, în următoarele zile
Mediu 21 Februarie 2024, 15:11

Cotele Dunării vor fi peste media multianuală a lunii februarie, în următoarele zile

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, se va situa peste media multianuală a lunii februarie, până la finalul...

Cotele Dunării vor fi peste media multianuală a lunii februarie, în următoarele zile
Vreme extrem de caldă în următoarea perioadă. Aria precipitaţiilor se extinde
Mediu 19 Februarie 2024, 14:57

Vreme extrem de caldă în următoarea perioadă. Aria precipitaţiilor se extinde

Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor...

Vreme extrem de caldă în următoarea perioadă. Aria precipitaţiilor se extinde
O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş; nu există victime
Mediu 15 Februarie 2024, 12:16

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş; nu există victime

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, a...

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş; nu există victime