Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Vremea urmează să se răcească accentuat în următoarele zile la nivelul întregii ţări, urmând ca, săptămâna viitoare, valorile din termometre să urce din nou, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic.

Vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă
Foto: pixabay

Articol de Petruț Mazilu, 03 Aprilie 2023, 15:55

Precipitaţii mai importante se vor semnala, cu precădere, în perioada 4 - 6 aprilie, potrivit Estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 - 16 aprilie 2023, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11 - 12 grade, spre 3...4 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16 - 18 grade.

Nopţile vor fi reci în perioada 5 - 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2 - 0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade.

Vor fi precipitaţii, local însemnate cantitativ, în 4 şi 5 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse şi vor avea caracter temporar.

În Crişana, vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11 - 13 grade.

Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, apropiate de normele climatologice, spre o medie regională de 17 - 18 grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora uşor negativă în perioada 4 - 8 aprilie, apoi o creştere uşoară până la 3 - 4 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

În Transilvania, vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10 - 11 grade.

Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, de 15 grade, apropiate de normele climatologice.

Tendinţa va fi de scădere în ceea ce priveşte temperaturile minime de la 2 - 5 grade în primele nopţi, până spre -2 - 0 grade în perioada 6 - 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 şi 11 aprilie.

În Maramureş, săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4...5 grade în zilele de 4, 5 şi 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă.

Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general peste 10 - 12 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variaţii, media temperaturilor maxime va ajunge la 14 - 16 grade.

Nopţile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1 - 0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2...4 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului.

În Moldova, vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2 - 3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit.

Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14...15 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 - 8 aprilie, cu posibile valori uşor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3 - 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare). Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Şi în Dobrogea vremea se va răci treptat, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8 - 10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Ulterior se va încălzi uşor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13 - 14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi în jurul a 6 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 4 - 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

În Muntenia, răcirea vremii va fi accentuată, iar de la o medie a temperaturilor maxime de 16 grade în prima zi, se va ajunge la 6 - 8 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 13 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general, peste 16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 3 - 5 grade în primele nopţi, vor scădea la 1 - 2 grade în perioada 6 - 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4 - 5 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 7 aprilie, local însemnate cantitativ.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

În Oltenia, vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6 - 8 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16 - 18 grade.

Temperaturile minime vor fi de 4...5 grade în primele nopţi, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 - 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Vremea se va răci accentuat la munte şi va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2 - 0 grade, iar în timpul nopţilor vor fi minime, în general de -6 - -4 grade.

Ulterior se va încălzi uşor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 - 7 aprilie, când vor fi şi cantităţi de apă însemnate (vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă) şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Etichete : meteo prognoza meteo
Cotele Dunării vor fi peste media multianuală a lunii februarie, în următoarele zile
Mediu 21 Februarie 2024, 15:11

Cotele Dunării vor fi peste media multianuală a lunii februarie, în următoarele zile

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, se va situa peste media multianuală a lunii februarie, până la finalul...

Cotele Dunării vor fi peste media multianuală a lunii februarie, în următoarele zile
Vreme extrem de caldă în următoarea perioadă. Aria precipitaţiilor se extinde
Mediu 19 Februarie 2024, 14:57

Vreme extrem de caldă în următoarea perioadă. Aria precipitaţiilor se extinde

Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor...

Vreme extrem de caldă în următoarea perioadă. Aria precipitaţiilor se extinde
O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş; nu există victime
Mediu 15 Februarie 2024, 12:16

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş; nu există victime

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, a...

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş; nu există victime
Cod galben de inundaţii pe râuri din patru judeţe
Mediu 14 Februarie 2024, 11:34

Cod galben de inundaţii pe râuri din patru judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, ce...

Cod galben de inundaţii pe râuri din patru judeţe
Cod portocaliu de ninsori în zona montană a 3 judeţe
Mediu 13 Februarie 2024, 16:03

Cod portocaliu de ninsori în zona montană a 3 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă...

Cod portocaliu de ninsori în zona montană a 3 judeţe
Temperaturi peste mediile multianuale, în următoarele săptămâni. Precipitaţii în toată ţara, în perioada 12-14 februarie
Mediu 12 Februarie 2024, 17:21

Temperaturi peste mediile multianuale, în următoarele săptămâni. Precipitaţii în toată ţara, în perioada 12-14 februarie

Vremea va înregistra variaţii pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă temperaturile medii se vor situa peste mediile...

Temperaturi peste mediile multianuale, în următoarele săptămâni. Precipitaţii în toată ţara, în perioada 12-14 februarie
Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din patru judeţe şi coduri galbene pentru râuri din 16 judeţe
Mediu 12 Februarie 2024, 17:19

Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din patru judeţe şi coduri galbene pentru râuri din 16 judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, luni, o avertizare Cord portocaliu de inundaţii pentru...

Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din patru judeţe şi coduri galbene pentru râuri din 16 judeţe
Pagube de peste două milioane de lei, provocate în 2023 de animale sălbatice, în majoritate de urşi
Mediu 12 Februarie 2024, 16:56

Pagube de peste două milioane de lei, provocate în 2023 de animale sălbatice, în majoritate de urşi

Animalele sălbatice au provocat în 2023 pagube evaluate la peste două milioane de lei, cele mai multe stricăciuni fiind...

Pagube de peste două milioane de lei, provocate în 2023 de animale sălbatice, în majoritate de urşi