Ascultă Radio Antena Satelor Live

Vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Vremea urmează să se răcească accentuat în următoarele zile la nivelul întregii ţări, urmând ca, săptămâna viitoare, valorile din termometre să urce din nou, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic.

Vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă
Foto: pixabay

Articol de Petruț Mazilu, 03 Aprilie 2023, 15:55

Precipitaţii mai importante se vor semnala, cu precădere, în perioada 4 - 6 aprilie, potrivit Estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 - 16 aprilie 2023, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11 - 12 grade, spre 3...4 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16 - 18 grade.

Nopţile vor fi reci în perioada 5 - 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2 - 0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade.

Vor fi precipitaţii, local însemnate cantitativ, în 4 şi 5 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse şi vor avea caracter temporar.

În Crişana, vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11 - 13 grade.

Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, apropiate de normele climatologice, spre o medie regională de 17 - 18 grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora uşor negativă în perioada 4 - 8 aprilie, apoi o creştere uşoară până la 3 - 4 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

În Transilvania, vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10 - 11 grade.

Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, de 15 grade, apropiate de normele climatologice.

Tendinţa va fi de scădere în ceea ce priveşte temperaturile minime de la 2 - 5 grade în primele nopţi, până spre -2 - 0 grade în perioada 6 - 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 şi 11 aprilie.

În Maramureş, săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4...5 grade în zilele de 4, 5 şi 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă.

Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general peste 10 - 12 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variaţii, media temperaturilor maxime va ajunge la 14 - 16 grade.

Nopţile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1 - 0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2...4 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului.

În Moldova, vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2 - 3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit.

Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14...15 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 - 8 aprilie, cu posibile valori uşor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3 - 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare). Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Şi în Dobrogea vremea se va răci treptat, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8 - 10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Ulterior se va încălzi uşor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13 - 14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi în jurul a 6 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 4 - 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

În Muntenia, răcirea vremii va fi accentuată, iar de la o medie a temperaturilor maxime de 16 grade în prima zi, se va ajunge la 6 - 8 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 13 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general, peste 16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 3 - 5 grade în primele nopţi, vor scădea la 1 - 2 grade în perioada 6 - 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4 - 5 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 7 aprilie, local însemnate cantitativ.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

În Oltenia, vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6 - 8 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16 - 18 grade.

Temperaturile minime vor fi de 4...5 grade în primele nopţi, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 - 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Vremea se va răci accentuat la munte şi va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2 - 0 grade, iar în timpul nopţilor vor fi minime, în general de -6 - -4 grade.

Ulterior se va încălzi uşor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 - 7 aprilie, când vor fi şi cantităţi de apă însemnate (vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă) şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Etichete : meteo prognoza meteo
Pisicile sălbatice, lupii şi urşii - speciile strict protejate în judeţul Sălaj
Mediu 30 Mai 2023, 16:39

Pisicile sălbatice, lupii şi urşii - speciile strict protejate în judeţul Sălaj

Pisicile sălbatice, lupii şi urşii se numără printre speciile de animale sălbatice strict protejate identificate în acest an...

Pisicile sălbatice, lupii şi urşii - speciile strict protejate în judeţul Sălaj
Temperaturi ridicate şi averse, prognozate pe parcursul următoarelor săptămâni
Mediu 29 Mai 2023, 16:24

Temperaturi ridicate şi averse, prognozate pe parcursul următoarelor săptămâni

Perioada următoarelor două săptămâni (29 mai - 11 iunie) va rămâne sub semnul instabilităţii atmosferice, cu alternanţe de...

Temperaturi ridicate şi averse, prognozate pe parcursul următoarelor săptămâni
S-a produs un nou cutremur în judeţul Arad
Mediu 29 Mai 2023, 09:37

S-a produs un nou cutremur în judeţul Arad

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs în această dimineaţă, în judeţul Arad.

S-a produs un nou cutremur în judeţul Arad
Vreme instabilă pe arii extinse din ţară
Mediu 28 Mai 2023, 10:58

Vreme instabilă pe arii extinse din ţară

Vom avea din nou - la fel ca şi în zilele trecute - o după-amiază cu vreme foarte instabilă pe arii extinse din ţară.

Vreme instabilă pe arii extinse din ţară
Meteorologii anunţă zile cu instabilitate atmosferică accentuată
Mediu 25 Mai 2023, 11:10

Meteorologii anunţă zile cu instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii anunţă că vor urma câteva zile cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta va include ploi ce pot ajunge şi...

Meteorologii anunţă zile cu instabilitate atmosferică accentuată
Sistem de staţii antigrindină, implementat în premieră în România
Mediu 24 Mai 2023, 12:39

Sistem de staţii antigrindină, implementat în premieră în România

Un sistem antigrindină este un sistem de apărare utilizat pentru a proteja culturile agricole și proprietățile împotriva...

Sistem de staţii antigrindină, implementat în premieră în România
Hidrologii avertizează asupra riscului de viituri în zece bazine hidrografice
Mediu 24 Mai 2023, 12:29

Hidrologii avertizează asupra riscului de viituri în zece bazine hidrografice

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de inundaţii pentru...

Hidrologii avertizează asupra riscului de viituri în zece bazine hidrografice
Amenzi majorate pentru defrişarea arborilor sau turnarea de substanţe toxice pe tulpini
Mediu 23 Mai 2023, 16:30

Amenzi majorate pentru defrişarea arborilor sau turnarea de substanţe toxice pe tulpini

Amenzile pentru defrişarea arborilor, dar şi pentru turnarea de substanţe toxice pe tulpinile acestora urmează să fie...

Amenzi majorate pentru defrişarea arborilor sau turnarea de substanţe toxice pe tulpini