-

Două autospeciale şi un echipaj SAJ au fost dislocate pentru a stinge un incendiu, urmat de o explozie, care a cuprins o casă de locuit din localitatea Corneşti, comuna Corneşti.

Solicitarea pentru intervenţia pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 7:30, iar în momentul sosirii la faţa locului, casa ardea în totalitate, locatarul casei fusese evacuat şi primea îngrijiri de la echipajul SAJ. Din spusele martorilor, bărbatul, în vârstă de cca 80 de ani, a încercat să verifice butelia de gaz, moment în care s-a aprins jetul de gaz. Deşi a încercat să se evacueze singur, acesta a fost surprins de explozie înainte să poată ajunge în afara casei.
Mai mulţi localnici, aparţinători ai bărbatului şi membrii ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Corneşti au asigurat prima intervenţie după producerea exploziei şi au reuşit să evacueze bărbatul surprins de explozie înăuntrul casei, înainte ca locuinţa să fie cuprinsă în totalitate de flăcări. Bărbatul a primit asistenţă medicală de urgenţă de la echipajul SAJ, fiind în stare de conştienţă şi cooperant, cu arsuri la nivelul spatelui şi a feţei.
Flăcările au fost stinse în limitele în care au fost găsite de pompieri, evitând propagarea acestora la anexele din gospodărie şi la casele din apropiere.

RADOR
Foto: Pixabay