-

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Unirea, Primăria şi Consiliul Local Unirea au deschis în localitate un serviciu de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice.

Aşezământul social are o capacitate de 30 locuri şi oferă servicii permanente de cazare, asistenţă medicală non stop, consiliere duhovnicească şi activităţi recreative.

Camerele spaţioase sunt amenajate cu trei sau patru paturi, dotate cu mobilier nou şi modern, sunt echipate cu televizor şi dispun de grupuri sanitare. La fiecare etaj al clădirii există un oficiu pentru servirea mesei iar la parter se află bucătăria şi sala de mese.

Pentru confortul şi siguranţa beneficiarilor, locaţia este supravegheată video 24 de ore din 24.

O echipă de profesionişti formată din asistente medicale, infirmiere şi personal de serviciu oferă beneficiarilor servicii medicale permanente dintre care amintim: monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, consultaţii la medicul de familie şi recoltare analize medicale, masaj de relaxare sau activităţi de întreţinere şi igienă personală.

De asemenea, familiile beneficiarilor sunt informate permanent de starea de sănătate a acestora.

În ceea ce priveşte nutriţia, meniul pregătit zilnic de către personal calificat este unul echilibrat şi personalizat în funcţie de starea de sănătate a beneficiarilor. În cadrul aşezământului social, vârstnicii beneficiază şi de consiliere duhovnicească şi sunt implicaţi în diverse activităţi recreative.

Aşezământul social 'Acoperământul Maicii Domnului' din Unirea reprezintă o investiţie a Primăriei şi Consiliului Local Unirea, cu drept de administrare şi folosire de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Unirea.