CLICKPENTRUFEMEI.RO - Plante care opresc sângerarea
Natura are leac aproape pentru toate afecțiunile, inclusiv pentru oprirea sângerărilor. Anumite remedii au efect astringent, determină contractarea țesuturilor și grăbesc coagularea sângelui.
27 Iulie 2017, 12:51
Coada-calului vindecă rapid
Pentru rănile care se vindecă greu, pe fistule (ulcerații adânci în țesut), folosește Coada-calului, în spălături și băi cu infuzie concentrată. Apoi pune pe leziune cataplasme cu plantă opărită, învelită în pânză și aplicată pe leziune. Infuzia se prepară astfel: o linguriță de plantă uscată la 250 ml apă fiartă. Lasă 3 minute la infuzat, apoi strecoară. Dacă îți curge sânge din nas, poți folosi rapid următorul remediu: zdrobește câteva tulpini de coada-calului și picura lichidul în nări. În cazul sângerărilor la nivelul gingiilor, fă o infuzie de coada-calului și clătește gura de 3 ori pe zi. Remediul oprește sângerarea, cicatrizează rănile și reface mucoasele.
Atenție! Planta nu se recomandă gravidelor, mamelor care alăptează, diabeticilor, persoanelor dependente de alcool.
Coada-șoricelului, hemostatic natural
Planta se aplică pe tăieturi și zgârieturi, după spălare și dezinfectarea lor prealabilă. Folosește o tinctură, preparată astfel: umple o sticlă de culoare închisă cu flori proaspete de Coada șoricelului, mărunțite, fără a le îndesa. Adaugă rachiu de fructe de 40 de grade, lasă 14 zile la soare. Aplică lichidul direct pe tifonul cu care pansezi rana. Poți presăra pe locul dureros puțină pulbere de plantă. Infuzia de flori (maximum 3 linguri la o cană cu apă clocotită) se folosește pentru băi sau pentru comprese cu rol vindecător.
Descoperă ce alte plante opresc sângerările pe clickpentrufemei.ro.