SFATULPARINTILOR.RO. Aer uscat în casă: 5 sfaturi pentru o umidificare naturală
Umiditate, sau cantitatea de vapori de apă în aer, este o condiție importantă pentru sănătate, care este ușor de trecut cu vederea ... dar este foarte ușor pentru a remedia acest inconvenient. Umiditatea ideală este descrisă în general între 40 și 60 la sută, deși unii experți cred că ar trebui să fie mai aproape de 35-45 la sută. Nivelurile de umiditate contribuie la o serie de probleme de sănătate, atât direct, cât și indirect.
13 Aprilie 2017, 09:01
Atunci când umiditatea mare, astfel cum este comună în timpul verii, aceasta poate contribui la creșterea mucegaiului, acarieni de praf și ciuperci.
Aceste probleme sunt, de obicei, cele mai invazive pentru persoanele cu astm, alergii sau alte probleme de respirație.
În schimb, nivelurile de umiditate scazută pot fi la fel de dăunătoare, în unele cazuri ducând la complicații grave de sănătate.
De-a lungul timpului, expunerea la umiditate scăzută poate usca și inflama mucoasa tractului respirator. Atunci când această barieră naturală nu mai funcționează corespunzător, aceasta crește riscul de răceli, gripă și alte infecții.
Mai mult, în condiții de umiditate scăzută anumiți viruși pot fi în măsură să supraviețuiască mai mult, crescând riscul de a contracta o infecție. (PM)
Aerul uscat din casa este una dintre problemele cu care toti ne confruntam pe timp de iarna. Caldura de la calorifere usuca aerul din casa, respiri mai greu, pielea se deshidrateaza. Pentru a evita aceste neplaceri, poti aplica mici trucuri rapide.
1. Rufe ude
Atunci cand speli, pune rufele la uscat in casa, pe suportul special. Acest lucru va duce la eliberarea vaporilor de apa in camera.
2. Plante de apartament
Plantele de apartament purifica aerul si il tin umed, printr-un proces de transpiratie al frunzelor. Una dintre cele mai bune plante de apartament pentru umidificarea aerului este feriga Boston.