SFATULPARINTILOR.RO - Boli pe care le provoacă aerul condiționat. Prevenire, vindecare și sfaturi
Unul din lucrurile din viață pe care nu le putem influența este vremea. Se schimbă ocazional și poate fi doar anticipată. Soluția pe care majoritatea oamenilor o aleg pentru a opri valul de căldură este aerul condiționat. Din păcate, oamenii nu cunosc problemele cauzate de aceste aparate. Utilizarea prelungită a aparatelor de aer condiționat cauzează mai mult rău decât bine.
16 August 2017, 12:39
De exemplu, o cameră în care funcționează un aparat de aer condiționat este uscată. Acest lucru se datorează faptului că aparatele de aer condiționat elimină umiditatea din aer.
Pentru a înrăutăți situația, oamenii ies adesea dintr-un birou sau o mașină cu aer condiționat în soarele fierbinte.
Această trecere bruscă de la un climat la altul este extrem de stresantă pentru organism.
Prin urmare, vom încerca să evidențiem unele dintre cele mai importante probleme de sănătate cauzate. (PM)
Boli pe care le puteți obține de la aerul condiționat. Prevenire, vindecare și sfaturi
Aerul conditionat a devenit indispensabil in timpurile moderne. Sunt din ce in ce mai putine casele care nu au aerul conditionat care iti ofera confort in propria locuinta, mai ales pe timp de vara, cand aerul este de nerespirat.
Pe cat este de “prieten”, aerul conditionat se poate transforma si intr-un dusman notoriu, el fiind cauza mai multor probleme de sanatate.
De exemplu, persoanele care lucreaza in spatii in care functioneaza doar aerul conditionat sufera de congestii nazale, ameteala, oboseala, pierderi de memorie, alergii, stranuta des sau le curge nasul.
Medicina moderna a reunit aceste simptome sub genericul “sindromul aerului conditionat”.
Simptomele difera de la persoana la persoana, in functie de abilitatile fiecaruia de adaptare la mediu. Sunt persoane care, din cauza aerului conditionat, sufera de slabirea muschilor, dureri de articulatii, dureri de cap, dureri de spate.
Prevenire
Pentru a preveni problemele legate de aerul conditionat, in primul rand ar trebui acordata o atentie sporita sistemului de ventilatie. Filtrele trebuie curatate periodic pentru a preveni raspandirea microorganismelor (cel putin o data la doua saptamani).
De asemenea, camerele trebuie aerisite, astfel incat in incapere sa fie si aer proaspat.