SFATULPARINTILOR.RO. Cel mai bun antibiotic natural pur, distruge streptococii și tratează hipertensiunea arterială
Beneficiile pentru sănătate și proprietățile de vindecare sunt uimitoare. De la infecții, inflamații la răceli sau tuse, un tratament mai ieftin ar putea fi cu greu găsit. Usturoiul a fost folosit ca un remediu natural și condiment alimentar de mii de ani.
19 Aprilie 2017, 13:46
Usturoiul este frecvent utilizat pentru a adăuga aromă la multe feluri de mâncare, dar are unele beneficii de sănătate impresionante. Compusul medicinal cheie din usturoi este alicina, care are efecte antibacteriene, antivirale, antifungice și proprietăți antioxidante.
De asemenea, usturoiul este plin de vitamine și substanțe nutritive. Unele dintre acestea includ vitaminele B1, B6, C, precum și calciu, mangan, cupru, seleniu și multe altele.
Pentru a profita de cele mai multe beneficii de sănătate din usturoi, acesta trebui consumat în stare brută. Usturoiul procesat pierde o cantitate semnificativă din calitățile sale medicinale.
În plus, pentru a crește eficiența componentei de antibiotic natural, mănâncă usturoiul pe stomacul gol. (PM)
Usturoiul este un condiment traditional romanesc mereu la indemana, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun pe care il poate da anumitor mancaruri.
Uneori ne ferim de el inainte de intalnirile la care vrem sa lasam o impresie buna, din pricina mirosului neplacut al respiratiei ce dainuie cateva ore dupa ce il consumam.
Alteori il evitam din pricina sensibilitatii pe care o putem avea la stomac din pricina lui; arsenicul, care se gaseste in cantitati infime in miezul sau, este cel ce poate da arsurile bine cunoscute.
Chiar si asa, usturoiul poate fi consumat cu incredere, daca eliminam miezul, caci o mare parte din proprietatile sale curative se mentin.
Multi dintre noi au auzit ca usturoiul face bine la sanatate. Dar cat de bine?
Stiati ca usturoiul are asa de multe proprietati terapeutice si nutritive incat pe drept cuvant poate fi numit un aliment miraculos?
1. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub forma de aliment pur
In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze au sanse minime de supravietuire. Combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii.
Un miligram de usturoi are aceeasi putere ca douazeci si cinci de unitati de penicilina.