Cea mai mare greșeală pe care o faci când depozitezi ouăle. Cum îți pui în pericol sănătatea
Știm că o mulțime de oameni doresc să arunce cartonul de ouă când ajung acasă și să le păstreze în spațiul special amenajat în frigider sau într-un bol separat.
07 Iunie 2017, 10:50
Puteți fi tentat să utilizați compartimentul de ou încorporat în ușa frigiderului dvs., dar nu o faceți.
Dacă depozitați ouăle în mod corespunzător, acestea se vor păstra timp de săptămâni în frigider. Pentru a păstra ouăle mai mult, luați în considerare înghețarea sau decaparea acestora.
Lăsați ouăle în recipientul original. Este destinat să le mențină în stare proaspătă și va împiedica să absoarbă arome din alte alimente din frigider.
(PM)
Cea mai mare greșeală pe care o faci când depozitezi ouăle. Cum îți pui în pericol sănătatea
Experţi din Marea Britanie susţin că cel mai nepotrivit loc pentru a depozita ouăle este compartimentul de pe uşa frigiderului. Potrivit acestora, este mult mai indicat ca ouăle să fie ţinute în cofragul lor special, pe unul dintre rafturile frigiderului, acolo unde temperatura este constantă.
Afirmaţiile specialiştilor au provocat într-o primă fază dezbateri aprinse, însă experţii şi-au explicat teoria. Ouăle depozitate în ambalajul lor original, pe unul dintre rafturi, nu sunt influenţate de deschiderea repetată a uşii frigiderului. Ei susţin, de asemenea, că uşa este unul dintre cele mai calde locuri ale frigiderului.
Pentru a fi bune de consum, ouăle trebuie păstrate la temperaturi care să nu depăşească 20 de grade. De asemenea, experţii recomandă spălarea ouălor cu apă, un bureţel şi detergent lichid de vase înainte de a fi fierte sau utilizate în oricare alt mod.