Localurile care vând mâncare vor trebui să prezinte lista tuturor ingredientelor folosite
15 martie este data de la care toate unităţile care oferă mâncare vor trebui să prezinte meniuri care includ detalii despre mâncarea din ofertă, mai exact lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor nutriţionale.
13 Martie 2023, 09:35
Detaliile ar trebui să fie la fel de explicite precum cele de pe etichetele produselor ambalate.
Practic, meniul extins va cuprinde detalii legate de cantitatea de zahăr, grăsimi, sare, tipul de carne folosită şi dacă produsele lactate sunt într-adevăr de origine animală sau vegetală.
E-urile, care sunt aditivi alimentari, vor apărea de acum în meniu, consumatorul putând să îşi dea seama ce are în farfurie cu adevărat. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a explicat că, şi atunci când cumpără de la unităţile de alimentaţie publică, oamenii au dreptul să ştie dacă gustul este natural sau dacă provine din aditivi.
Foto: pixabay