Medicii specialişti recomandă evitarea consumului excesiv de mâncare şi alcool pe perioada sărbătorilor
Sistemele sanitare publice de urgenţă şi-au stabilit programele pentru următoarele zile, iar medicii specialişti ne recomandă, ca în fiecare an, evitarea consumului excesiv de mâncare şi alcool pentru prevenirea intoxicaţiilor. Echilibrul este esenţial.
14 Aprilie 2023, 15:07
Atenţie la ce mâncaţi şi mai ales la cât mâncaţi, avertizează medicii specialişti în medicina de urgenţă.
Mihai Iuhas, doctor: „Recomandăm pacienţilor ca în această perioadă a sărbătorilor pascale să aibă mare grijă la cantitatea în primul rând de alimente care o consumă şi în acelaşi timp şi la consumul de alcool, care se recomandă în cantităţi mici sau moderate. La fel şi cu dulciurile, de preferat în cantităţi mici, după ce s-a consumat masa. Carnea de miel consumată în cantităţi moderate este recomandată, nu are absolut nimic nociv. Problema noastră este cantitatea, 100 g de carne de miel, care este fie prăjită la grătar, fie înăbuşită, este recomandată.”
Echilibrul este necesar.
Daniela Zaharie, doctor: „Ar trebui să avem grijă în primul rând ce înseamnă o porţie. Aici ar trebui evaluarea să fie foarte atentă pentru fiecare dintre noi. O porţie alimentară trebuie să fie oarecum rezumată la o cantitate de bun simţ. Nu să facem într-adevăr abuzuri cantitativ sau din anumite categorii de alimente.”
Potrivit medicilor, numărul persoanelor care solicită ambulanţa în această perioadă este în creştere, pe fondul consumului exagerat de alimente şi alcool.